Kros: Superliga zaslužuje šansu

Vezista Real Madrida Toni Kros istakao je da se slaže sa osnivanjem evropske Superlige, jer bi to donelo mnogo prednosti evropskom fudbalu. Kako kaže bivši nemački reprezentativac, UEFA ne radi u interesu navijača i ljubitelja fudbala.

Superliga je nedavno objavila da bi novi format podrazumevao četiri ranga takmičenja i ukupno 80 timova. Kros smatra da bi ovo dodatno privuklo navijače.

Mislim da će Superliga zaživeti. Nekoliko je razloga – novi predlog je drugačiji od prvobitnog i zaslužuje više publiciteta. Ako pažljivo sagledate situaciju iz svih uglova, primetićete da UEFA nije ‘dobri Samarićanin’ koji postoji i funkcioniše u interesu ljubitelja fudbala. Superliga bi po novom formatu bila otvorena za sve ekipe jer ne postoji skup klubova osnivača čije bi učešće bilo garantovano. Bilo bi to takmičenje kojim upravljaju klubovi, a ne UEFA – klubovi veruju da im evropska kuća fudbala nije potrebna za to. Verujem da ovaj predlog zaslužuje makar jednu šansu, rekao je Nemac i dodao:

Iako smo već govorili o nedostatku strasti u modernom fudbalu, verujem da Superliga može da popravi tu situaciju. Njeno postojanje bi donelo novi entuzijazam i emocije prema uzbudljivijim utakmicama. Nemojmo se zavaravati, veliki broj ljudi bi se radovao redovnim međusobnim susretima ekipa poput Reala i Mančester Sitija. Ko ne bi želeo takvu predstavu svake sedmice? Ni ljubiteljima tenisa nisu dosadili međusobni susreti Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE