DOBRIĆ I NEDOVIĆ RASPUCANI: Zvezda ubedljivo do pehara kupa!

Crvena zvezda Meridianbet – Mega MIS 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14 )

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet , osvojili su Kup Radivoja Koraća. U finalu su pobedili ekipu Mege MIS. Crveno – beli su od starta nametnuli ritam a rival je pokušavao da se vrati u meč. Sa 9 trofeja prestignut je Partizan koji je do sada imao osam titula od kada takmičenje nosi ovakav naziv. Ovo im je ukupno 12- pehar u takmičenju.

Za Zvezdu meč su počeli Vildoza, Dobrić, Lazić, Mitrović i Bentil. Susret su za Megu otvorili Rori, Rudan, Đurišić, Kazalon i Branković.

Početak susreta bio je efikasan na obe strane. Ekipe su se često smenjivale u vođstvu. Zvezda je pri kraju prve deonice stekla blagu prednost pri 19:15. Mega je bolje završila period i vodila sa 23:22.

Zvezda trojkom na početku drugog perioda vraća prednost. Krenuli su serijom 7:0. Napadački su izabranici Duška Ivanovića uspeli da se odlepe i steknu osetniju prednost. Sredinom ove četvrtine poveli su i sa 10 koševa viška i maksimalnih +11 (40:29)

Mega je uspevala da drži priključak zahvaljujući skoro izjednačenim procentima šuta kao crveno – beli. Uspeli su ponovo da priđu na jednocifrenu razliku. Sa +7 Zvezda je otišla na poluvreme (51:44)

Nemanja Nedović ima u redovima Zvezde 11 poena a Luka Mitrović 9. Megu predvode Uskoković i Kazalon sa po 10 koševa.

Izabranici Marka Baraća vratili su se potpuno u meč na početku drugog poluvremena u pokušaju da ponovo stignu do vođstva. Odbila je taj nalet Zvezda i serijom 7:0 opet imala dvocifreni plus 71:58 krajem trećeg perioda. Sa +13 otišli su na pauzu pre poslednje četvrtine.

Zvezda je i nju bolje otvorila održavavši vođstvo. Imali su i maksimalnih +17. Do kraja nisu dozvolili protivniku da se približi.

Na ovom meču kod pobednika bio je Ognjen Dobrić sa 24 poena. Pratio ga je Nemanja Nedović 20 sa koševa.

U poraženom timu prednjačio je Kazalon sa 15 poena. Koš manje imao je Branković.

Zvezda sledećeg petka nastavlja obaveze u Evroligi protiv Albe, dok Megu očekuje ABA meč sa Mornarom tek 6. marta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE