Junajted dobija istog vlasnika kao PSŽ!?

Kao što je već poznato Fudbalski klub Mančester junajted je stavljen na prodaju, a vreme za prijavu je isteklo.

Poslednja informacija koja je stigla jeste da je šeik Džasim Bin Hamad Al Tani, predsednik katarske banke QIB, poslao ponudu za kupovinu Junajteda i to vrednu pet milijardi evra. Rejn grupa, kompanija za investiciono bankarstvo, kojoj su Glejzerovi poverili prodaju kluba, postavila je rok svim zainteresovanim stranama da u pisanoj formi dostave svoje ponude do 22.00 juče po lokalnom vremenu. A šeik Džasim, član katarske kraljevske porodice u čijem je vlasništvu i Pari Sen Žermen, preuzeo je prvi korak.

Saopštenje glasi:

Šeik Džasim Bin Hamad Al Tani potvrdio je danas da je podneo ponudu za kupovinu 100 odsto Mančester junajteda. Plan je da se vrati klubu stara slavu kako na terenu tako i van njega i iznad svega, nastojati da se navijači ponovo postave u srce Mančester junajteda. Ponuda će pokriti sav dug preko fondacije “Nine Two“ šeika Džasima, koja će nastojati da investira u fudbalski tim, trening centar, stadion i širu infrastrukturu, ali i zajednice koje klub podržava. Vizija ponude je da fudbalski klub Mančester junajted bude poznat po fudbalskoj raznovrsnosti i da se smatra najvećim fudbalskim klubom na svetu. Više detalja o ponudi biće objavljeno kada bude prikladno, ako i kada se proces licitacije razvije, navodi se.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE