Obradović o navijačima: Kako u Evroligi nema problema?

Košarkaški Partizana poraženi su od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Nakon meča trener crno-belih Željko Obradović se obratio medijima.

– Želim da čestitam Zvezdi na pobed večeras u polufinalu Kupa, mislim da smo otvoprili meč izvandredno i igrali dobro pa dozvolili Zvezdi da se vrati krajem prvog poluvremena i primili osam lakih poena, pa igrali potpuno pogrešno. Pričali smo o tome i igrači bili svesni toga, a nažalost nismo uspeli, pa otvaramo košem uz faul za 13 razlike. Igrači su imali želju, žao mi je zbog toga, ali ta želja mora da postoji 40 minuta. Ne sme da se ide sa dva igrača na jednog igrača i da se ostavlja šuter sam to za ovakvu utakmicu nije moguće. Večeras je u napadu bilo grešaka, ne samo odbrana, nismo bili agresivni i na rezultat ej uticalo i to što su Egzum i Ledej imalia problem sa faulovima pa sam morao da ih sačuvam i to je bio najlošiji period naše igre, pa se i Leosr žalio na povredu i Zvezda je to iskoristila i preokrenula tok utakmice. Igrači su imali ogromnu želju i ona mora da bude prisutna 40 minuta, rekao je Željko Obradović.

Isticao je Željko odnos ukradenih i izbuljenih kao jedan od bitnih faktora pa je upitan da li je i večeras bilo tako.

– Apsolutno se slažem i to znači da nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu jer kao što je rekao Danilo imamo još dva takmičenja pred nama su velike ambicije i okrećemo se utakmici u Evroligi protiv Fenerbahčea, pa da vidimo to što ste rekli zbog čega je odnos ukradenih i izgubljenih takav. Ja sam probao da im kažem pred meč da možeš da postaviš koju hoćeš taktiku i da ako nema želje i borbenosti rezultat će uvek da bude ovakav.

Utakmica je prekinuta zbog ubacivanja predmeta u teren, a Obradović je posebnu pažnju obratio na atmosferu.

– Već sam rekao posle utakmice pre dva dana, nemam šta da dodam. Moj stav je poznat otkako sam došao na klupu Partizana. Neki ljudi ne žele da pričaju o tome, a ja mogu samo da pozivam igrače Partizana. Uvek ću biti protiv skandiranja, vređenja i bacanja predmeta na parket. To nije problem koji može jedan trener da reši. Vi to mnogo dobro znate, vi koji ste mediji i dva derbija koja su u Evroligi bila nije bilo problema. Zašto tu nema problema, a kod nas kad igramo ima? Da li se akteri ponašaju drugačije? Ne bih rekao, to je pitanje za nekog drugog, mi se ponašamo uvek isto. Vi možete da vidite i pišete o tome ko je taj koji podgreva atmosferu i sve to veoma dobro zante. Nemoj da se pravimo da mi ne znamo o čemu se radi. Sve to dobro poznato, završio je Željko Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE