PETRIĆ O TERMINU DERBIJA: Tragedija je da Zvezda i Partizan ne mogu da se dogovore

Fudbaleri Partizana nakon debakla u prethodnom kolu, kada su poraženi na svom terenu od Mladosti GAT sa čak 4-0, gostuju Spartaku iz Subotice sutra od 17 časova u sklopu 22. kola Superlige Srbije.

U međuvremenu je tim iz Humske popravio utisak minimalnom pobedom u prvoj utakmici dvomeča Lige konferencija protiv Šerifa, a svoja očekivanja izneo je trener crno-beli Gordan Petrić.

Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča. Protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu i bod. Idemo Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono šta nas čeka. Sve ekipe imaju kvalitet svi se bore za neko mesto. Spartak za opstanak. Iskusni su i navikli da igraju ovakve mečeve, smatra Petrić.

On se osvrnuo i na neslaganje Crvene zvezde i Partizana u vezi sa terminom Večitog derbija, koji se bliži i koji bi trebalo da se odigra najverovatnije 1. marta, u okviru 24. kola, mada je Partizan tražio pomeranje.

Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine, izjavio je trener Partizana, pa bio konkretan:

Ako budem sledeće godine i ako se slično desi, rekao bih da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora. Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ukoliko već ne mogu, onda postoji pravilnik i zna se šta sledi posle toga. Ako treba da igramo u sredu, igraćemo, ukoliko treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo. Slično je bilo u Kruševcu. Ko odlučuje? Sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka, zaključio je Petrić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE