PL: Arsenal pokazao zašto je lider, golman Vile tragičar (VIDEO)

Fudbaleri aktuelnog lidera Arsenala savladali su na gostovanju Aston Vilu sa 4-2 u 24. kolu Premijer lige.

Domaćin je poveo već u petom minutu preko Olija Vitkinsa, koji je driblingom sebi pronašao prostora pored čuvara i preciznim šutem po zemlji pogodio levi ugao gola.

Nije aktuelni lider dugo međutim čekao na izjednačenje, svega 11 minuta. Bukajo Saka se našao na pravom mestu nakon odbijene lopte usled centaršuta i snažnim udarcem pod prečku poravnao rezultat.

Izjednačenje ipak nije pomelo fudbalere Aston Vile, pa su od 31. minuta ponovo bili u prednosti. Odličnu akciju je, nakon što mu je saigrač lucidno propustio loptu, završio Fili Kutinjo. Zahvaljujući ovom pogotku njegov tim je vodio na poluvremenu i išao ka iznenađenju.

Arsenal je ipak u drugih 45 minuta, odnosno daleko bi preciznije bilo reći 98 minuta – s obziorom na to da su dva odlučujuća gola postignuta u zaustavnom vremenu – demonstrirao zbog čega je dominantan ove sezone.

Prvo je Zinčenko po drugi put na meču izjednačio u 61. minutu, kada su mu čuvari dali svo vreme sveta da se namesti na šut posle dodavanja Edegarda, što je on iskoristio.

U trećem minutu nadoknade je Žoržinjo “topovskim udarom” zatresao prečku, a golman Martinez se nesrećno našao na pogrešnom mestu pa se potom od njega lopta odbila u gol, za potpuni preokret. Tačku na i stavio je Martineli u samoj završnici, nakon što je u kontri pogodio potpuno prazan gol, jer je golman otrčao do protivničkog šesnaesterca kako bi se sve snage fokusirale na eventualno izjednačenje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE