NAKON ŠTO JE IZBACIO DVA SRBINA: Alkaraz se prošetao do finala posle povratka na teren

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale ATP turnira u Buenos Ajresu pobedom nad zemljakom Bernabe Zapate-Miraljesom sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.

U prvom setu su mu bili dovoljni brejkovi u trećem i sedmom gemu, pošto nije dozvolio protivniku nijednu priliku za oduzimanje servisa i lako je došao do pobede.

Drugi set je bio nešto dinamičniji, iako je doskorašnji broj jedan ponovo rano napravio dva brejka i poveo sa 4:1. Drugi put mu je zemljak međutim odmah uzvratio, ali je 19-godišnjak nastavio seriju trećim uzastopnim brejkom, iskoristivši drugu priliku za to, a potom rutinski završio meč.

Za prvu titulu nakon US opena boriće se protiv Britanca Kamerona Norija, 12. igrača sveta, koji je takođe sa 2:0 u setovima bio bolji od Peruanca Huana Pabla Variljasa, 101. igrača sveta.

Na putu do finala Alkaraz je bez izgubljenog seta izbacio i srpske tenisere Lasla Đerea u osmini finala, odnosno Dušana Lajovića u četvrtfinalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE