Radnički posle drame došao do pobede

Još jedan buran i turbulentan meč odigrali su odbojkaši Radničkog, ovoga puta na gostovanju ekipi Karađorđa iz Topole, u utakmici 17. kola BPŠ Superlige Srbije. Za razliku od prethodnog prvenstvenog duela sa beogradskim Partizanom, ovoga puta su Kragujevčani imali više sreće i koncentracije u odlučujem petom setu, pa su tako u prestonicu Šumadije uspeli da donesu dva jako vredna boda – 3:2 (25:23, 23:25, 14:25, 25:19, 16:14).

Malo je falilo pa da iskusna ekipa iz Topole, predvođena mladim i perspektivnim strategom Nevenom Majstorovićem, inače bivšim igračem Radničkog, načini još jedan podvig u svojoj dvorani i „uzme meru“ komšijama iz Kragujevca. Ipak, izabranici trenera Alekse Brđovića su u odlučujućim momentima utakmice pokazali karakter, uspeli su da se vrate sa ivice poraza, da bi na kraju posle prave drame u petom setu došli do svoje desete pobede u sezoni.

Obe ekipe su prilično nervozno ušle u meč, o čemu svedoči i veliki broj grešaka na samom startu uvodnog seta. Domaćin je nakon bloka iskusnog Nemanje Radovića uspeo da se odlepi na tri poena „viška“ (9:6), ali je sjajni Nikola Goić sa tri vezana asa preokrenuo rezultat u korist Kragujevčana (10:9). Vođstvo gostiju iz prestonice Šumadije bilo je trenutnog karaktera, s obzirom da je ekipa Karađorđa serijom od tri uzastopna poena vratila rezultatsku prednost na svoju stranu (12:10), koju je uspešno čuvala sve do samog finiša seta, kada je usledio novi obrt u režiji Blagojevića i Ristića za 21:20 u korist Radničkog. Upravo je ovaj tandem i presudio Topolcima u samoj završnici ovog perioda igre za 25:23 i vođstvo Kragujevčana od 1:0 u setovima.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu. Ekipa Karađorđa je zahvaljujući sjajnim servisima Miloša Nadaždina došla do početne prednosti od pet poena (7:2), ali su Kragujevčani do sredine seta u potpunosti uspeli da istope rezultatski zaostatak (12:12). Tada je ponovo u prvi plan iskočio raspoloženi Nadaždin, koji je sa dva svoja poena vratio rezultatsku prednost ekipi iz Topole (14:12). Uspeli su izabranici trenera Nevena Majstorovića u jednom momentu da se odlepe i na „plus tri“ (18:15), ali su onda počeli da greše, što su gosti iz Kragujevca iskoristili da ponovo uspostave rezultatski balans (20:20). U momentima kada se činilo da je na pomolu preokret u režiji izabranika trenera Alekse Brđovića, domaći preko dva svoja najraspoloženija igrača u ovom setu, Alije Bekrića i Miloša Nadaždina, ponovo dolaze do prednosti od dva poena (22:20), koju su uspešno sačuvali do samog završetka seta – 25:23.

Nakon dva rezultatski tesna i neizvesna seta, treća deonica protekla je u potpunoj dominaciji domaćeg tima, koji je prvu značajniju prednost stekao sredinom seta, kada je na servis Vemića uspeo da se odlepi na pet poena „viška“ (12:7). Nastavili su odbojkaši Karađorđa u dobrom napadačkom ritmu, pa su uskoro bili na maksimalnih „plus osam“ (18:10), nakon čega je postalo jasno da Kragujevčanima nema spasa, iako je strateg Radničkog Aleksa Brđović učestalim izmenama pokušavao da trgne svoju ekipu iz letargije. Na kraju je domaćin dobio ovaj set sa ubedljivih 25:14, došavši tako nadomak velikog trijumfa.

Shvativši da je đavo odneo šalu, odbojkaši Radničkog zaigrali su znatno angažovanije u četvrtom setu. Ponovo je proradio servis, realizacija napada se popela na velikih 74 odsto, a  probudio se i kapiten Blagojević, koji je sa sedam osvojenih poena predstavljao udarnu napadačku kariku kragujevačkog tima u ovoj deonici. Topolci su se dobro držali sve negde do sredine seta, kada su polako počeli da gube korak za razigranim Kragujevčanima, koji su nakon asa Vuka Ivankovića izbili na četiri poena „viška“ (18:14), što je bio praktično početak kraja za domaći tim u ovoj deonici. U samom finišu seta odbojkašima Karađorđa počela je da popušta koncentracija, što je izabranicima trenera Brđovića olakšalo osvajanje ovog seta – 25:19.

Domaći su se bolje snašli na startu odlučujućeg petog seta, poveli su sa 5:3, ali je Radnički poenima Andreja Ristića uspeo da preokrene rezultat u svoju korist (6:5), da bi nakon promene strana prvi put poveo sa dva poena razlike (11:9), što je trenera Karađorđa Nevena Majstorovića nateralo da zatraži predah, kako bi svoju ekipu pokušao da skrene sa rezultatske stranputice. U tome je mladi strateg uspeo, budući da su njegovi izabranici po povratku na parket uspeli da poravnaju rezultat (11:11), pa je sada Majstorovićev kolega na klupi Radničkog Aleksa Brđović morao da reaguje tajm-autom. Usledila je furiozna serija Kragujevčana od 3:0 za 14:11 i tri meč lopte, ali domaćin još nije nameravao da kaže svoju poslednju reč. Ponovo je stvari u svoje ruke preuzeo nezaustavljivi Nadaždin, koji je sa tri svoja poena, od toga dva asa, vratio neizvesnost u pogledu konačnog epiloga ovog dramatičnog susreta (14:14). Tada je korektoru ekipe Karađorđa konačno popustila koncentracija, napravio je servis grešku i omogućio Kragujevčanima da as poenom kapitena Blagojevića dođu do trijumfa.

Miloš Nadaždin bio je apsolutno najistaknutiji pojedinac večerašnjeg susreta sa 30 osvojenih poena. Na drugoj strani, kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević upisao je 20, Andrej Ristić i Veljko Boharev po 13, a Nikola Goić 11 poena.

Radnički je tako uz dosta muke došao do svoje desete pobedu u sezoni, koja ga ostavlja na petoj poziciji prvenstvene tabele, iza vodeće Vojvodine, beogradskog Partizana, kraljevačke Ribnice i Spartaka iz Subotice.

Već u petak Kragujevčane očekuje novi takmičarski izazov u duelu sa već otpisanim Spartakom iz Ljiga na parketu SBB Jezera.

KARAĐORĐE – RADNIČKI 2:3 (23:25, 25:23, 25:14, 19:25, 14:16)TOPOLA
Dvorana
: Sala OŠ „Karađorđe“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE