SKANDAL U FINALU HRVATSKOG KUPA: Kruno Simon u centru pažnje, treneri nisu štedeli reči nakon utakmice

Košarkaši Cibone nisu bili u dobroj formi u poslednje vreme i beležili su loše rezultate u ABA ligi, iako su na početku sezone bili najprijatnije iznenađenje.

Međutim loša serija je prekinuta na završnici Kupa Krešimira Ćosića, u kom je tim Josipa Sesara trijumfovao pobedom u finalu nad Cedevitom Junior sa ubedljivih 86-66.

Međutim, senku na slavlje bacio je incident na samom kraju utakmice, izazvan tajmautom Ciboninog trenera kada je utakmica bila već odavno rešena.

To je razbesnelo legendu hrvatske košarke i aktuelnog šampiona Evrope sa Anadolu Efesom Krunoslava Simona, koji nastupa za Cedevitu. Iskusni bek je frustriran nasrnuo direktno na Sesara, koji je prokomentarisao ova dešavanja nakon utakmice.

Simon? To je glupost. Zvao sam to još dva minuta pre kraja. Hteo sam da primirim klupu u slavlju, da ne bacaju lopte, da ovo bude samo naš trenutak. Simonova je reakcija smešna. Rekao sam Mulaomeroviću da nipošto nisam hteo da ponizim Cedevitu i Simona, a Kruno je sebi uzeo previše za pravo. Ipak je samo igrač i treba da radi ono što mu trener kaže, bez obzira na njegovu veliku karijeru. Isto bih opet učinio, rekao je Sesar.

O ovom pitanju je bez dlake na jeziku govorio i trener poraženog tima Damir Mulaomerović.

Kako bi trebalo doživeti taj potez nego kao potcenjivanje? Na njegovom mestu ja bih povukao taj minut odmora i slavio dvadeset sekundi kasnije. U trenerskom poslu postoje nepisana pravila, takvo se nešto ne radi. Nikada neću dozvoliti da neko ne poštuje moje igrače. Bez obzira na to kad je zvao taj minut odmora, pa bilo to i dva minuta do kraja, kako kaže, direktan je bio Mulaomerović.

Najzaslužniji za pobedu u finalu još jednom je bio Borna Kapusta sa sjajnim učinkom od 27 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najveći Đokovićevi rivali više nisu u borbi za titulu u Madridu! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković nema najbolju godinu i još uvek se traži, uz promene u stručnom štabu. Propustio je...

POVEZANE OBJAVE