Pešić bez igrača večitih juri plasman na Mundobasket!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić neće moći da računa na igrače večitih rivala Crvene zvezde i Partizana na gostovanju Grčkoj u Atini, gde će imati prvu “meč loptu” za plasman na Svetsko prvestvo koje u avgustu počinje u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Ovo je bilo i očekivano, s obzirom na to da se utakmica u Atini igra u petak od 18 časova i počinje samo sat ranije od meča Crvene zvezde i Albe u sklopu Evrolige. Partizan opet dočekuje Fenerbahče dan ranije od 21 čas, a s obzirom na to da večiti jure plasman u plejof ne mogu sebi da dozvole taj luksuz da se odreknu bilo kog igrača.

Pored igrača iz naših najvećih klubova, očekivano neće moći da se računa ni na one iz drugih evroligaških ekipa koji su se našli na spisku, pa tako selektor Pešić ostaje bez sledećih igrača: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić.

Međutim, trebalo bi da su svi oni na raspolaganju tri dana kasnije kada će naš nacionalni tim biti domaćin Velikoj Britaniji i kada će imati drugu priliku za plasman na Mundobasket, u slučaju da se ne realizuje prva.

Prednost je i ta što su Grci već obezbedili plasman na najveće reprezentativno takmičenje, i neće imati nikakav prioritet, ali ni respektabilan sastav.

Pritom, Srbija bi trebalo da može da računa na Nikolu Milutinova, koji sa svojim CSKA ne nastupa u Evroligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE