UEFA KAŽNJAVA JUVENTUS!? “Staroj dami” preti izbacivanje iz svih takmičenja

Evropska fudbalska unija mogla bi da izbaci iz svih takmičenja slavni Juventus zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, javlja italijanska “Gazeta delo Sport”.

U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podneli tadašnji predsednik kluba Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i nekoliko njihovih najbližih saradnika.

“Gazeta delo Sport” podseća da su nekadašnji čelnici Juventusa koristili transfere fudbalera da bi veštački povećali bilans u poslovanju kluba. Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi mogla da izbaci tim iz Torina iz evropskih takmičenja.

– Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone ‘Stara dama’ ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu, javlja italijanski list.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED MEČ ODLUKE: Loše vesti iz tabora aktuelnog šampiona?

Košarkaši Denvera doživeli su težak poraz protiv Minesote u šestoj utakmici polufinala zapada. Aktuelni šampion ostao je na -45 protiv...

POVEZANE OBJAVE