Bio je jedna od najvećih nada svoje generacije, odbio je Juventus, a sad je prekinuo karijeru i krenuo u MMA

Bivši češki reprezentativac Martin Fenin (35) odlučio je prekinuti fudbalsku karijeru i posvetiti se borilačkim sportovima.

Svojevremeno najveća nada češkog fudbala na nagovor supruge odlučio je promeniti sport i krajem godine debitovati u evropskoj predstavi Oktagon.

Fenin je bio član mlade reprezentacije Češke koja je na Svetskom prvenstvu 2007. godine dogurala do finala. U finalu je postigao gol za vođstvo, ali je Argentina na kraju slavila golovima Kuna Aguera i Maura Zaratea.

Fenin je tada bio igrač Teplica, u kojima je igrao zajedno s Edinom Džekom, a nakon Svetskog prvenstva je bio itekako tražen.

To Svetsko prvenstvo promenilo mi je život. Otišao sam na turnir bez ikakvih očekivanja, a vratio se kao zvezda. Bio je pravi haos, stizale su ponude na sve strane, a najkonkretniji su bili Juventus i Ajntraht, ali sam odabrao Frankfurt jer sam zaključio da ću onde više igrati. U Juventusu su tada igrali Del Pijero i Trezege, kazao je Fenin.

Ajntraht ga je početkom 2008. godine kupio za 3.5 miliona evra. U 96 utakmica za klub iz Frankfurta Fenin je postigao 16 golova uz 14 asistencija, ali nikad nije realizovao veliki potencijal.

Tri godine kasnije otišao je u Energi Kotbus za 200.000 evra, dve godine kasnije kao slobodan igrač prešao je u Slaviju, malo još nastupao u Francuskoj i nakon toga se smucao po nižim češkim ligama. Usledila je atraktivna MMA ponuda.

Došao sam kući ženi i rekao joj da imam ponudu da postanem MMA borac. Rekla mi je da bih bio lud da to ne probam i da želi vidjeti imam li i dalje srce sportaša. Ona je bila glavni razlog što sam pristao na to i prihvatio izazov, otkrio je.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE