Da može da glasa: Zoran Mirković nema dilemu kome bi dao podršku za predsednika FSS

Zoran Mirković bivši fudbaler i trener Partizana, te reprezentativac naše zemlje, izneo je svoje mišljenje o predstojećim izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

Izbori će se održati 14. marta, a kandidati za predsednika su  Nemanja Vidić i Dragan Džajić.

-Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima. Ali, ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog. Ja njih vidim zajedno u timu. Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brobrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga, rekao je Mirković za “Sportski žurnal” i dodao:

-Stekao sam utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo?.

Mirković se dotakao i stanja u FSS.

-Bio sam akter svih stvari unazad 10 godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva “burgijanja i silovanja” sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi, istakao je Mirković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE RAZBIO DENVER: Edvards se poklonio Jokiću

Košarkaši Denvera gube nakon prvog meča polufinala zapadne konferencije. Minesota je napravila brejk 106:99 za vođstvo od 1:0. Kod pobednika se...

POVEZANE OBJAVE