Fenerbahče nakon drame bolji od Partizana, Gudurićev meć sezone!

 U 25. kolu Evrolige košarkaši Partizana su dočekali turski Fenerbahče. Turski tim je slavio rezultatom 97:94.

Prve poene na meču psotigao je Madar, a nakon toga se i Lesor upisao u strelce za vođstvo Partizana od 4:0. Međutim, ferner je odmah uzvratio, iskupio se Nik Kalates za promašene penale i pogađa za tri i smanjuje zaostatak. Nove poene za crno-bele upisali su Lesor i Madar za plus 6.

Usledila je serija Fenerbahčea, a sa druge strane Madar je bio precizan sa linije slobodnih bacanja za 16:11. Međutim, turski tim je uspeo da preokrene i da povede, pogodio je sa poludistance Motli za 16:17.

Do kraja prve četvrtine Egzum je pogodio trojku, a Džekiri je preko Smailagića doneo izjednačenje svom timu pa je na kraju prve deonice rezultat bio 22:22.

Na startu druge četvrtine Smailagić je pogodio trojku, a sa druge strane uzvratio je i Marko Gudurić. Nakon njega pogodio je i Najdžel Hejs Dejvis. Zatim je usledila sjajna asistencija Gudurića za Pijera koji je doneo Fenerbahčeu najveću prednost do sada od pet poena. U narednom napadu ponovo Marko Gudurić, šutirao je iz kornera odmah po prijemu lopte i pogodio za tri po drugi put u ovoj deonici. Došao je turski tim do dvocifrene prednosti, sa druge strane sjajni Madar drži crno-beleu životu. Usledila je serija crno-belih od 7:0, usledio je uzbudljiv finiš prvog poluvremena,a turski klub je na pauzu otišao sa prednošću 46:47.

Dobro je Partizan otvorio drugo poluvreme, Panter je pogodio za vođstvo, tandem Egzum-Smailagić su doneli nove poene crno-belima, a zatim je Egzum pogodio za 55:52.

Usledio je neizvesan period, pogađali su i jedni i drugi, ali Partizan je uspeo poenima Smailagića i Šantera da se odmakne, ali usledio je sjajan period igre za Pijera, a zatim je u igru ušao Marko Gudurić koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Nakon treće deonice, Partizan je vodio rezultatom 69:68.

U poslednjoj deonici prve poene je postigao Lesor, a sa druge strane Vilbekin je ubacio trojku za novo izjednačenje.

Panter je pogodio trojku sa velike udaljenosti, Vilbekin je uzvratio, u nastavku sjajan period igre za Gudurića i Pijera, za vođstvo gostiju od 82:88. Panter je dobio petu ličnu grešku, a sa druge strane novi poeni Gudurića.

Turski tim je održavao prednost od tri poena razlike i na kraju slavio rezultatom 97:94.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lepe vesti za Olimpijakos pred treću utakmicu sa Barselonom

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau će biti spreman za naredni meč koji njegova ekipa igra protiv Barselone u okviru Evrolige. -...

POVEZANE OBJAVE