DEFINITIVNO: Lazar Samardžić igra za Srbiju!

Fudbalski savez Srbije objavio je večeras veoma važnu vest.

Selekcija koju predvodi Dragan Stojković biće jača za fudbalera Udinezea Lazara Samardžića (21).

Momak rođen u Nemačkoj prihvatio je poziv našeg tima da brani boje orlova.

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije! Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima, stoji u objavi na sajtu FSS.

Samardžić je igrao za sve mlađe kategorije Pancera. Ove sezone je za tim iz Udina odigrao 24 meča uz 4 gola i 2 asistencije.

Biće svakako važan adut u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Foto: Udinese Calcio / FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POMALO NEOČEKIVANO: Zvezda Milana stavljena na transfer listu, cena – 30.000.000 evra!

Kako prenosi Gazeta delo sport, jedan od nosilaca igre Milana u prethodnih nekoliko sezona stavljen je na transfer listu. Ismael...

POVEZANE OBJAVE