IVANOVIĆ POSLE PORAZA: Ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u 25. kolu Evrolige na svom parketu od Albe, iako su imali 13 poena prednosti.

Nakon utakmice svoje utiske izneo je trener Duško Ivanović.

Nismo igrali odbranu u drugom poluvremnu. Nismo imali opcije u napadu. Samo smo šutirali trojke, a danas nije bio naš dan što se tiče šuta sa distance. Ako smo ozbiljan tim, moramo da igramo čvršće u odbrani i sa više strpljenja u napadu. Naišli smo na ekipu koja igra bez pritiska, ali posle kiše uvek sunce dolazi, smatra trener Zvezde.

Sebe je istakao kao najvećeg krivca.

Kada se izgubi utakmica, slobodno svi pišite da sam ja krivac. To ozbiljno mislim. Kada izgubimo nemojte pitati ko je kriv, uvek sam ja kriv, rekao je Ivanović.

U analizi utakmice naglasio je da šut ne sme biti jedino rešenje u napadu.

U prvom poluvremenu smo imali agresivnost i igrali smo dobro protiv nezgodne ekipe koja igra atipično. U momentu kada smo prestali da igramo dobru odbranu imali su lake poene, a mi smo pokušali brzo šutevima da ih stignemo i na kraju smo ostali bez snage. Većina šuteva su bili izgrađeni, ali ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu. Možda jednu utakmicu od 20 možeš da rešiš šutem. Ovo nije naš put da nešto uradimo u ABA ligi ili Evroligi. Drugo poluvreme sigurno nije način kako ćemo nešto uraditi, jasan je bio iskusni stručnjak.

Od naredne nedelje moći će da računa i na Fakunda Kampaca u najjačem takmičenju.

Da li je dobar ili nije, to je ono što imamo. Mora biti dobar, kratko je prokomentarisao Ivanović.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje minhenskom Bajernu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE