Milojević otkrio šta fali srpskom fudbalu

U okviru 23. kola Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 14 časova igraju sa Javorom u Ivanjici.

Očekivanja pred meč u Ivanjici izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević.

– Dobra forma Javora je razlog za oprez, ali oni su svakako protivnik koji nama tradicionalno ne prija. Sada su u trendu dobre forme, čvrsti, organizovani, igraju dobru odbranu, tranziciju ka napred i vole kada su domaćini, tako da nam je potrebna maksimalna ozbiljnost da bi ostvarili pozitivan rezultat. Svakako najveća opasnost preti od ubojitog trojca – Gigić, Kembel, Tanko, dosta toga se bazira na njima, ali i ostatak tima dobro odrađuje svoj deo posla i reč je o ekipi koju nije lako slomit, rekao je trener.

 O napadaču Pešiću, Milojević je rekao.

– Pričali smo s Pešićem da golgeterski post jednostavno dođe. Kada špicevi pogađaju, onda pogađaju, ali kad stane, onda stane, međutim, on dobro igra, zalaže se i samo je pitanje kada će to doći na svoje. Pešić je igrač koji se stavlja u funkciju tima, tako da nije ni bitno, doduše za njegovo samopouzdanje jeste, ali je manje važno da li će pogoditi protiv Javora ili na derbiju. Kad proradi, biće onaj stari golgeter kao do pre četiri, pet kola.

Derbi se definitivno igra u petak, 3. marta od 19 časova. 
 
-Nemam stav da li je to dobro ili loše, koliko sam razumeo, to je mogućnost da navijači oba kluba dođu. Treba da napravimo atmosferu za fudbalski spektakl i da pošaljemo dobu poruku, te predstavimo navijačima ovu utakmicu kao svetkovinu na koju svi treba da dođu
 
Za kraj, analizirao je Milojević zbog čega su svi srpski klubovi završili takmičenje u Evropi ove sezone. 
 
-Moramo da od grupne faze imamo više timova, to je sve povezano i posledica nečega. Zvezda i Partizan ulažu najviše, imaju najbolji igrački kadar, mi smo poslednih šest godina u Evropi, večiti rival ima dobar trend u poslednje dve, tri sezone i zato smo skupili poene, ali trebaju nam i treći i četvrti predstavnik. Nema pokrivanja rezultatima, jer i kad je najbolje treba analizirati. Upravo to treba i učiniti sad, napraviti analizu zbog čega nemamo predstavnika na proleće u Evropi. Da li nam nedostaju kvalitetne utakmice sa brzom podlogom, kao što svi igraju u Evropi, sa prepoznatljivom tranzicijom i visokim intenzitetom? Svi koji smo uključeni u rad srpskog fudbala treba da mislimo o tome, i lično se nadam većem uspehu sledeće godine“, podvukao je Milojević. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE