ZVEZDA NEMOĆNA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI: Ubedljiv poraz od Albe posle preokreta

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od berlinske Albe u hali “Aleksandar Nikolić” nakon preokreta sa 87-72, u 25. kolu Evrolige.

Nakon odlične prve četvrtine košarkaše koje predvodi Duško Ivanović je potpuno stao šut, na koji su se dosta oslanjali, što je nemački tim iskoristio na najbolji način i u poslednjoj deonici slomio protivnika.

Domaći košarkaši su odmah poveli sa 5-0 zahvaljujući trojci Ognjena Dobrića, a prednost nisu ispuštali do kraja poluvremena, iako je varirala.

Johanes Timan je posle nešto manje od šest minuta igre gotovo neutralisao zaostatak, kada je prednost Zvezde bila 9-8, ali su potom usledili poeni visokih igrača Petruševa i Mitrovića, koji nisu dozvolili izjednačenje. Nikola Ivanović je pogotkom za tri poena doneo i prvu dvocifrenu prednost već na minut i po do isteka uvodnog perioda.

U drugoj četvrtini je tim Duška Ivanovića izdao šut za tri poena, pa su pogodili svega jedan iz osam pokušaja, što je učinio Luka Vildoza posle dva minuta igre za prednost od 32-20. Nakon toga je usledilo 5 uzastopnih poena nemačkog predstavnika, ali je nalet otklonio Lazarević.

Ipak, najviše što su gosti uspeli to je da spuste razliku na 4 poena posle koša Gabrijela Proside, a jaz u razultatu je i do kraja zadržan na tom nivou, pa je Zvezda na veliku pauzu otišla sa prednošću od 44-39, uz 10 poena Luke Vildoze.

Drugo poluvreme otpočelo je sa 6 uzastopnih poena Albe, pa su tako došli do preokreta i prve prednosti od početka utakmice (45-44), ali je potom Petrušev trojkom prekinuo seriju pogotkom za tri poena. Međutim, ostatak ovog perioda obeležio je veoma loš procenat šuta, posebno za crveno-bele. Jedinu trojku je nakon mladog centra ubacio Maodo Lo za Nemce na nešto više od četiri minuta do isteka deonice.

Tako su se timovi smenjivali u vođstvu i vladao je potpuni rezultatski egal, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta vodio srpski tim sa samo pola koša prednosti (61-60).

Naš tim je u odlučujuću četvrtinu ušao veoma loše i gotovo četiri minuta nije uspeo da postigne poen, dok su za to vreme na drugoj strani gosti napravili seriju 8-0, posle čega više nije bilo povratka. Nisu domaći košarkaši nikako dolazili do svoje igre, a ključne su bile dve uzastopne trojke Maodo Loa na polovini četvrtine.

Na kraju je Maodo Lo bio i najefikasniji igrač utakmice sa čak 24 poena, uz 3 asistencije i 2 skoka. Olinde ga je ispratio sa 13 poena i 7 skokova, a Prosida sa 11 poena i 5 skokova.

U Zvezdi je Vildoza ostao na 10 poena sa poluvremena, uz po 3 asistencije i skoka, Petrušev je postigao 14, a Nedović 11 poena, na šta je dodao i 5 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE