Novak otkrio koga smatra najvećim rivalom

Srpski teniser Novak Đoković nedavno se, osvajanjem 10. titule na Australijan openu, izjednačio po broju gren slem trofeja sa Rafaelom Nadalom, pošto obojica sada imaju po 22.

Novak će sledeće nedelje odigrati prvi turnir od australijskog gren slema, pošto će nastupiti u Dubaiju.

U intervjuu za “National” direktno je odgovorio na pitanje koga smatra najvećim rivalom.

Kad bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu Grend slema. Voleo bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga, rekao je Đoković. 

On je istakao i da bi bio zadovoljan kada bi imao isti broj gren slem titula koliko i Nadal, kada se na kraju budu svodili računi.

Bio bih zadovoljan kad bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj Grend slem titula. Voleo bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kad se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovde, a Nadal osvoji još deset Slemova, moram da budem generalno zadovoljan, smatra Novak, međutim…

Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Razmišljam o balansiranju profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri Slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vreme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obe vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vreme, izjavio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Baskonija na krilima “mitraljesca” Hauarda ide plej-of

U meču plje-ina, za popunu poslednjeg mesta u plej-ofu Evrolige, košarkaši Baskonije slavili su na svom terenu protiv Virtus...

POVEZANE OBJAVE