Crna Gora se plasirala na Mundobasket

Košarkaši Crne Gore izborili su plasman na Svetsko prvenstvo. Oni su u odlučujućem meču pobedili Češku rezultatom 88:70.

Najbolji u timu bili su Nikola Ivanović sa 17, Nemanja Radović sa 16, Kendrik Peri sa 14 Andrija Slavković sa 11 poena. Kod Češke se istakao Ondrej Hanzlik koji je postigao 17, Tomaš Kizling je imao 12, Džejms Karnik 11 poena.

Nakon utakmice svoje utiske izneo je selektor Crne Gore Boško Radović.

-Napravili smo čudo. Crna Gora je od pretkvalifikacija uspela da stigne do Svetskog prvenstva. Hvala igračima, hvala stručnom štabu, čelnicima Saveza, hvala navijačima na zaista sjajnoj podršci tokom kompletnih kvalifikacija. Utakmica protiv Češke je bila čarobna u svakom smislu. Imali smo prelepu atmosferu, odigrali sjajnu utakmicu. Malo je bilo onih koji su verovali da možemo da stignemo do podviga, ali smo još jednom pokazali da smo kadri za velika dela. Uveren sam da Crna Gora ima svetlu budućnost, da će imati šta da kaže i pokaže na Mundobasketu, kao što je to pokazala na Evropskom prvenstvu i kvalifikacijama koje smo uspešno priveli kraju“, naglasio je selektor Boško Radović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mladi košarkaš Partizana se prijavio za NBA draft!

NBA draft će se u Srbiji ove godine pratiti sa posebnom pažnjom, pošto se očekuje da plejmejker Crvene zvezde...

POVEZANE OBJAVE