DIŠE ZA VRATOM NOVAKU: Čileanac namučio Alkaraza, koji je ipak nastavio niz nepobedivosti za finale (VIDEO)

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto je bio bolji od Čileanca Nikolasa Jarija nakon preokreta sa 2:1, po setovima 6:7 (2:7), 7:5 i 6:0.

Doskorašnji svetski broj jedan je tako nastavio niz nepobedivosti posle povratka na teren nakon povrede, pošto je prethodno trijumfovao i na turniru u Buenos Ajresu.

Jari je već na startu napravio brejk, čime je poveo sa 2:0, ali je u devetom gemu izgubio servis bez da je dobio ijedan poen, pa je Alkaraz lako izjednačio na 5:5, a potom se otišlo u tajbrejk. Ništa ipak nije pokolebalo Čileanca, tek 139. tenisera sveta, koji je napravio dva mini-brejka više i poveo u setovima.

Mogao je do brejka već u prvom gemu drugog seta, ali je Španac pokazao zašto je najmlađi svetski broj 1 u istoriji, pošto je spasao četiri brejk šanse. Presudio je oduzeti servis u poslednjem, jedanaestom gemu, ponovo bez izgubljenog poena.

Tada je potpuno slomio protivnika i nije mu dozvolio nijedan gem u odlučujućem setu, kada je Jari imao samo jednu gem loptu!

U finalu će igrati sa Kameronom Norijem, koji je bio bolji od Bernabe Zapate Miraljesa sa 2:1 u setovima.

Ukoliko ga savlada izjednačiće se na rhu ATP liste sa Novakom Đokovićem po broju bodova, što će se desiti po prvi put u istoriji, ali će naš teniser ostati na čelu, zbog više osvojenih gren slemova i završnih mastersa u prethodne tri godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZA SVE JE KRIV ALEGRI: Kijeza napušta Juventus na kraju sezone?!

Čelnici Juventusa razmatraju prodaju Federika Kojeze ovog leta, ali će istovremeno pokušati da produže ugovor s njim i nakon...

POVEZANE OBJAVE