Jokić zaustavljen – Denver lako poražen: Srbin upisao “samo” dabl-dabl (VIDEO)

U okršaju dve prvoplasirane ekipe zapadne konferencije NBA lige, aktuelni lideri Denver Nagetsi poraženi su na gostovanju od Memfisa sa 112-94.

Iako je krajnji rezultat koliko-toliko pristojan, pobeda Grizlisa je praktično ostvarena već u prvom poluvremenu, kada su vodili i sa 29 poena razlike. U trećoj deonici je zaostatak Denvera narastao i do -34.

Pošto je bilo jasno da će se teško do pobede, trener Majk Meloun je smanjio minutažu za Nikolu Jokića, koji je na terenu proveo manje od 27 minuta. Za to vreme je postigao 15 poena, uz 13 skokova i 3 asistencije.

U Denveru su još bili dvocifreni samo Grin sa 12, te Braun i Koldvel-Poup sa po 11 poena.

Najefikasniji na utakmici bio je Dža Morent sa 23 poena, 7 skokova i 4 završna dodavanja, a pratili su ga Džons sa 17, odnosno Bruks i Kenard sa po 12 poena.

Odigran je i derbi istoka, koji je bio daleko zanimljiviji, a na kraju su Boston Seltiksi savladali Filadelfiju Seventisikserse sa 110-107.

Jedini dvocifrenu prednost na utakmici imala je Filadelfija tokom treće deonice, ali nije uspela da je zadrži, pa se ušlo u veoma neizvesnu poslednju četvrtinu, gde je i poražena.

Blistao je Džoel Embid sa 41 poenom, 12 skokova i 5 asistencija. Pratio ga je Džejms Harden sa 21 poenom, 6 skokova i 8 završnih dodavanja, kao i Tobajas Heris sa 19 poena.

Kod pobednika je Džejlen Braun zabeležio 26 poena, 4 skoka i 3 asistencije, dok je Džejson Tejtum imao dabl-dabl od 18 poena i 13 skokova, na šta je dodao i 6 završnih dodavanja.

Šarlot Hornets – Majami Hit 108-103

Orlando Medžik – Indijana Pejsers 108-121

Njujork Niks – Nju ORleans Pelikans 128-106

Juta Džez – San Antonio Spars 118-102

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE