Još jedan reprezentativac se vratio u klub, neizvestan nastup Jovića protiv Velike Britanije

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 20 časova u Beogradu igra odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo, koje se održava u avgustu i septembru na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Prva meč lopta protiv Grčke u Atini je propuštena, a možda bi sve bilo drugačije da se Stefan Jović, koji je do tada odlično organizovao igru, nije povredio u trećoj četvrtini.

Njegov nastup je neizvestan i protiv Velike Britanije sutra, a sigurno je da neće igrati Nemanja Dangubić, koji se vratio u svoj klub Promiteas.

Od ranije se zna da, za razliku od meča sa Grcima, u timu neće biti ni dua moskovskog CSKA Nikole Milutinova i Dejana Davidovca, koji moraju da se vrate obavezama u klubu, ali se zato priključilo i petorica igrača iz Zvezde i Partizana – Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama i nova šansa koju smo zaslužili, izjavio je selektor Svetislav Pešić, pa se osvrnuo na sastav tima:

Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni, poručuje selektor.

Nada se velikom odzivu publike, ali ne zaboravlja sve igrače koji su oblačili nacionalni dres tokom prethodnih meseci.

Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred derbi: Moji igrači znaju šta smo pričali i kako da se ponašaju!

 U okviru polufinala Kupa Srbije u sredu od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić", Crvena zvezda dočekuje Partizan. Trener Vladan...

POVEZANE OBJAVE