NAJVEĆA FERGUSONOVA GREŠKA: Umesto jednog od najboljih štopera današnjice doveo je Smolinga

Iza Mančester Junajteda je nekoliko ne baš sjajnih sezona, s obzirom na to da već šest godina čekaju na bilo kakav trofej.

Tome je prethodio najslavniji period u istoriji kluba pod višedecenijskim vođstvom Ser Aleksa Fergusona, u toku kog su ovojene dve Lige šampiona, 1999. i 2008. godine.

Škotski stručnjak je između ostalog upamćen po tome što je znao da “namiriše” dobrog mladog igrača, kog bi kasnije vinuo u nebesa u dresu Junajteda. Danas je situacija na Old Trafordu nešto drugačija i česta su pojačanja u vidu već zvučnih imena, koja stižu u milionskim transferima.

Nije, međutim, ni Ferguson bio nepogrešiv, a možda i najveću njegovu grešku otkrio je Rafael Varan, koji je svojevremeno trebalo da pojača Junajted.

Ipak, tada se Ferguson u poslednjem momentu predomislio i odlučio za Krisa Smolinga, sadašnjeg fudbalera Rome, dok je Varan iz Lansa prešao u madridski Real u transferu vrednom 11.000.000 evra, i već kao tinejdžer dobio veliku šansu kod Žezea Murinja i sa Kraljevskim klubom osvojio četirio trofeja u Ligi šampiona, postavši usput jedan od najboljih štopera sveta.

Junajted je ispravio grešku pre godinu i po dana, kada je Francuz obukao dres tima sa Old Traforda, ali ne pod vođstvom Škota, koji je i dan-danas stalni posetilac utakmica svog tima.

Bio sam veoma blizu dolaska u Mančester junajted. Mislim da je dogovor bio postignut između Lansa i Mančestera, ali onda, ne znam, mislim da se Junajted predomislio. Stigla je još jedna ponuda i odlazak na Bernabeu uopšte nije bio loš. Razgovarao sam sa ser Aleksom Fergusonom otkako sam došao, ali ne o tome što se tada dogodilo, to je duga priča i nisam želeo da kažem ništa negativno. Previše ga poštujem, izjavio je Varan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real ponovo bolji od Baskonije, fantastična partija Marinkovića

U okviru drugog meča četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši real Madrida savladali su Baskoniju rezultatom 101:90. Dobro je Baskonija ušla u...

POVEZANE OBJAVE