Rukovodstvo PSŽ-a pravi rez: Kako će to uticati na Mesija, Nejmara i Mbapea

Uprava Pari Sen Žermena planira da do početka naredne sezone smanji čak za 30 odsto iznos novca koji izdvaja za plate fudbalera, javlja britanski “Tajms”.

Taj list navodi da to u praksi znači da bi jedan od trojice najboljih fudbalera tima iz Pariza  Lionel Mesi, Nejmar ili Kilijan Mbape morao da napusti klub ili da se svim igračima smanje zarade. Tajms” ističe da Mbape mora da ostane u Parizu, a rukovodstvo PSŽ je blizu odluci da zadrži Mesija, ali da proda Nejmara, koji ima platu kao i najbolji fudbaler svih vremena. Međutim, Brazilac ima ugovor sa PSŽ-om još dve godine.

Nejmar je sklon povredama, ali je problem što nema previše klubova, koji bi Brazilcu mogli da garantuju traženu platu. Jedna od mogućnosti koja je razlog za smanjivanje iznosa za plate je rezanje troškova, koje je povezano sa finansijskim fer-plejom i sporazumom postignutim sa organima UEFA, zaključuje se u tekstu “Tajmsa”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagrada za “Mihine klince”: Meridian Sport donirao dresove školi fudbala “Siniša Mihajlović” iz Novog Sada

Nova akcija za buduće šampione Velika donatorska akcija fudbalskim klubovima i školicama fudbala, koju već dve sezone na radost mnoge...

POVEZANE OBJAVE