BEKER O NOVAKOVOM OBARANJU REKORDA ŠTEFI GRAF: Kao Nemac…

Srpski teniser Novak Đoković nedavno se vratio na prvo mesto ATP liste, osvajanjem jubilarnog 10. Australijan opena. Od ove nedelje postao je i apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na čelu liste.

Nakon što je odavno prestigao Federerovih 310 nedelja, sada je nadmašio i rekord koji je držala Nemica Šefi Graf na WTA listi, pošto mu je ova nedelja 378. na samom vrhu.

Ono što sledi je borba za 23. gren slem titulu, koju jure Novak i Rafael Nadal, kako bi se osamostalili po ovom kriterijumu kao najbolji u istoriji.

O tome je za “Eurosport” govorio nekadašnji gren slem šampion i trener Đokovića Boris Beker.

Mislim da Đoković želi da osvoji 23 grend slem titule, što bi bio rekord. Sledeći grend slem je Rolan Garos gde je, po meni, favorit i dalje Nadal. Đoković je u naletu i videćemo šta će nam prirediti dva šampiona, rekao je Nemac.

On se potom osvrnuo na dostignuće Novaka kada je reč o broju provedenih nedelja na prvom mestu, u čemu je prestigao njegovu sunarodnicu.

Kao Nemac želeo sam da Štefi Graf bude rekorderka, ali pošto sam blizak Novakov prijatelj, nisam toliko nesrećan zbog tog. Novak je fantastičan momak i veliki šampion. Rekordi su tu da se ruše. Pre ili kasnije oni će biti srušeni, ali ovaj rekord je za knjige iz teniske istorije. I znate šta – i dalje se broji. Mislim da će Novak biti broj jedan još nekoliko nedelja pre nego mu neko skine krunu, izjavio je Beker.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE