Dalić iskazao nezadovoljstvo prema FIFA na nesvakidašnji način!

Sinoć je održana zvanična svečanost FIFA povodom izbora najboljih pojedinaca, golova i postava u prethodnoj godini, a najbolji fudbaler se birao na osnovu glasova kapitena i selektora reprezentacija.

Već dan kasnije je otkriveno ko je za koga glasao, ali je poseban utisak ostavila i činjenica da selektor Hrvatske Zlatko Dalić nije to učinio, a objašnjenje je dato u saopštenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Razočaran sam odnosom FIFA prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje svetske fudbalske organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu, te među četiri najbolje u Ligi nacija, smatra Dalić.

Potom je objasnio, istakavši da smatra da je na spisku kandidata za fudbalera godine morao da bude još neko od njegovih izabranika, osim Luke Modrića koj se našao u probranom društvu.

Šokirali smo ceo svet pobedom protiv najveće svetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dve medalje s dva poslednja SP-a. Pobedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa SP-a, u 23 utakmice nakon EURO izgubili smo samo dva puta. Uprkos svemu, pogledajte spisak 14 kandidata za najboljeg igrača sveta – osim sjajnog Modrića, gde su Hrvati? Ne bih nabrajao pojedince iz drugih zemalja jer zaista imam veliki respekt prema svakom igraču i treneru, ali zar tu nije bilo mesta za Matea Kovačića koji je postao svetski klupski prvak i igrao briljantno na SP-u?, naveo je hrvatski selektor, pa izdvojio još dva imena:

Nije bilo mesta za Gvardiola koji je po većini izbora bio i među najboljih 11 na SP-u i u Bundesligi? Zar Livaković nije zaslužio da bude ni među pet kandidata za najboljeg golmana nakon svega što je napravio na SP-u? , zapitao se Dalić.

Nije krio nezadovoljstvo i činjenicom da on sam nije bio u najužem izboru za trenera godine.

Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cenim su i tri selektora, ali nijedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na SP-u. Uz veliko poštovanje prema uspehu Maroka i njihovom selektoru, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobedu u utakmici za bronzu, podsetio je Dalić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA CRNOM NIZU: Majdevac opet koban po crno-bele, Partizan iščupao bod u Kruševcu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Napretkom 3:3 u 4. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli su uspeli da nadoknade dva...

POVEZANE OBJAVE