NASTAVLJEN NIZ POBEDA: Đoković uz male muke do drugog kola Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju pobedom nad Čehom Tomašom Mahačom, 130. na svetu, sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6 i 7:6 (7:1).

On je tako nastavio seriju nepobedivosti od početka godine, posle osvajanja turnira u Adelejdu i Australijan opena.

Novak je u četvrtom gemu iskoristio treću priliku za brejk i poveo sa 3:1, ali je odmah istom merom uzvratio i Čeh. Međutim, ni tu nije bio kraj seriji brejkova. Usledio je još jedan srpskog tenisera, ovog puta sa nulom, posle čega je lako priveo set kraju i poveo sa 1:0.

U drugom setu je Čeh napravio brejk na početku i poveo sa 2:0, a potom uspeo da zadrži prednost i poravna rezultat po setovima, uz spašenu jednu brejk šansu u poslednjem gemu.

U odlučujućem setu Đoković je poveo sa 3:1, oduzevši servis protivniku sa nulom, ali to mladog Čeha nije pomelo, pa je uzvratio u sedmom gemu, koji je potom materijalizovao i izjednačio na 4:4. Novak je ipak došao do pobede u tajbrejku, dozvolivši Mahaču samo jedan poen, i još jednom pokazao da mu je to specijalnost.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv holandskog tenisera Talona Grikspora, 39. tenisera sveta, koji je sa 2:1 u setovima savladao Francuza Konstanta Lestijena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE