Proglašen najbolji fudbaler sveta!

Večeras je u Parizu održana svečanost FIFA na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci u prethodnoj godini, po izboru krovne organizacije svetskog fudbala.

Za najboljeg fudbalera je izabran Lionel Mesi, koji je svoju blistavu karijeru kompletirao osvajanjem Svetskog prvenstva u Kataru.

Zadovoljstvo je biti ovde u konkurenciji Benzeme i Mbapea koji su obojica imali sjajne sezone. Takođe, želim da česitatam i mojim saigračima, golmanu Martinezu, selektoru Skaloniju… Ovo je i njihova nagrada i ptiznanje celoj ekipi za ono što smo uradili. Ovo je bila luda godina u kojoj sam ostvario san, rekao je Mesi.

Njemu je ovo drugo ovakvo priznanje, po čemu se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom i prošlogodišnjim laureatom Robertom Levandovskim.

Za najboljeg golmana proglašen je takođe član svetskog šampiona Emilijano Martinez, koji je tako iza sebe ostavio Tiboa Kurtou i Jasina Bonuu.

“Het-tri” Argentinaca kompletirao je selektor ove zemlje Lionel Skaloni, koji je u najužem izboru za trenera godine odneo prevagu ispred Karla Anćelotija i Pepa Gvardiole.

Odabrana je i idealna postava sveta za prethodnu godinu, koja izgleda ovako:

Tibo Kurtoa (Real Madrid/Belgija) – Ašraf Hakimi (PSŽ/Maroko), Virdžil van Dajk (Liverpul/Holandija), Žoao Kanselo (Bajern/Portugalija) – Luka Modrić (Real Madrid/Hrvatska), Kazemiro (Mančester Junajted/Brazil), Kevin De Brujne (Mančester Siti/Belgija) – Lionel Mesi (PSŽ/Argentina), Kilijan Mbape (PSŽ/Francuska), Karim Benzema (Real Madrid/Francuska), Erling Haland (Mančester Siti/Norveška).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE