Duljaj pred Zvezdu: Videćemo šta će sutrašnja utakmica doneti

Fudbaleri Partizana gostuju najvećem rivalu Crvenoj zvezdi u petak od 19 časova, u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Svoja očekivanja pred sutrašnji meč izneo je novi trener Partizana, Igor Duljaj.

-Znate da se sve brzo dogodilo, odradio sam tek dva treninga sa prvim timom. Olakšavaujća okolnost je što sam bio tu dve godine, znam svakog pojedinačno, proces upoznavanja nije bio potreban. Znamo da će biti izuzetno deško, ne bih se složio da nemamo šta da izgubimo – možemo mnogo da dobijemo ili mnogo da izgubimo. Zvezda je lider na tabeli, na svom terenu igraju, uvek poštujem rivala, ali poštujem i svoj tim i verujem u svoju ekipu. Šok terapija nekada deluje, a nekada ne, ali to će se sutra pokazati. Nećemo se predati, Zvezda je lider, a mi ćemo ići da pokažemo šta znamo. Partizan je pokazao u nekoliko utakmica da ume da igra fudbal i da se fizički nosi sa mnogo jačim protivnicma kao što je Keln. Verujem u momke, nadam se dobrom rezultatu i igri, rekao je novi trener Partizana.

Duljaj je na konferenciji pred utakmicu protiv Zvezde istakao nadu da će njegovi igrači odigrati dobar meč

-Veoma je teško promeniti nešto za dva dana. Igrači su svesni koliki je pritisak javnosti, ulice, navijača. Sve što im ja kažem može da im pomogne ili odmogne, oni su zreli, dugo su u Partizanu i nemam ja šta tu njima mnogo da pričam. Verujem u njih, važno je poverenje između ekipe i igrača. Tu sam da zajedno napredujemo, ja kao trener i oni kao igrači. Kao igrač, nisam bio u ovakvoj situaciji, ali sve mi se u životu dogodilo neočekivano, kao kada sam potpisao za Partizan. Isto tako i za Šahtjor, pitali su me ‘gde ti je pasoš, idemo u stan, idemo u Donjeck’, toliko se brzo izdešavalo da nisam bio skroz ni svestan šta se dešava. Nije mi ovo nepoznato, pričaće da sam neiskusan trener, ali videćemo šta će sutrašnja utakmica doneti.

On je naveo da neće promeniti sistem igre, ali da su moguće neke korekcije.

Derbi je sam po sebi specifična utakmica puna naboja, neki put zaboravite na taktičke zadatke, tu su emocije, navijači. Biće bogami mnogo, mnogo borbe. Najvažnije je da svaki igrač kada ujutro ustane i ja kao trener, da se pogledamo i zapitamo da li smo dali sve od sebe, jasan je Duljaj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Barsa slomila Olimpijakos, sa 1-1 se serija seli u Atinu!

U drugom meču plej-of serije, Barselona je savladala Olimpijakos 77:69 i izjednačila na 1:1 u seriji. Domaćin je vodio više...

POVEZANE OBJAVE