Korak bliže plej-ofu: Partizan srušio Albu u Areni!

U okviru 26. kola Evrolige košarkaški Partizana su savladali ekipu Albe rezultatom 88:74.

Alba je povela u ovom meču poenima Kumađe za 0:2. U nastavku dve izgubljene lopte Albe i poenima meč otvara Jam Madar, 2:2. Panter je pogodio trojku u nastavku, Maodo Lo je to odmah vratio i doveo svoj tim u prednost. Ubrzo je usledila i druga trojka za Albu, Jones Matisek je sa desne strane pogodio nakon što je ostao potpuno sam za 5:12.

Uspeli su crno-beli da se vrate u ovaj meč, poentirao je Janis Papapetru. Zatim je usledilo strašno kucanje Egzuma, zatim je i Ledej postigao poene, a na kraju prve četvrtine je rezultat bio 20:19 za crno-bele.

U drugoj četvrtini Partizan je izgubio loptu nakon što je ista pobegla Avramoviću, a onda Aleksa iznuđuje faul u napadu mladog Vecela i opet j eposed u rukama Partizana, a Lesor je promašio oba slobodna bacanja.

Usledila je nova loša reakcija u odbrani, serija Albe od 8:0 i posle trojke Timana Željko Obradović zove tajm-aut. Ide potom akcija za Nanelija koji ne pogađa šut za tri poena. 10:0 serija Albe nakon poena Timana sa linije penala, a rezultat je bio 20:26. Mučio se Partizan, sa druge strane je Smit ostao sam i pogodio nivu trojku za svoj tim.

U nastavku je uspeo Partizan da se vrati, sjajno je igrao Avramović, Albina odbrana se pogubila, a zakucao je Zek Ledej. Delovalo je kao da Partizan napokon ima dobru odbranu, ali je na pet sekundi pre isteka nakon pika na centrali faul napravio Kevin Panter nad Maodo Loom. On je pogodio oba slobodna bacanja, azatim je precizan bio i Panter sa jedne noge, a rezultat na poluvremenu je bio 42:44u korist gostujućeg tima.

U trećoj deonici sve je bilo u znaku crno-belih, Smailagić je postigao trojku, a zatim je nakon lošeg napada Albe usledila i nova trojka Avramovića. Sjajno je igrao Partizan i dao čak 35 poena u ovoj deonici, gosti su se skroz pogubili na kraju treće deonice rezultat je bio velikih 77:53 u korist domaćeg tima.

Partizan je i u poslednjoj deonici održavao prednost, Luk Sikma je napravio dva brza faula i u manjem je problemu sa tri lične greške, da bi Ledej iz pop auta pogodio za 80:59. Dosuđen je peti faul Smailagiću nakon bitke sa Kumađeom u reketu. Lesor ga je zamenio, a Kumađe je pogodio samo jedno bacanje da bi Olinde izvukao ofanzivni skok usledio je novi promašaj Albe. Približa se Alba na deset razlike, ali uspeo je Partizan ponovo da se odlepi. Održavao je Partizan prednost i došao do još jedne pobede u Evroligi, a rezultat na kraju meča je bio 88:74.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE