Milojević: Zna se šta se mora, sve ostalo se ne mora, a može se

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 19 časova na svom stadionu dočekuju svog najvećeg rivala ekipu Partizana.

Povodom najveće utakmice u Srbiji trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević održao je konferenciju pred sutrašnji meč.

– Jesmo favorit, malo se to potencira i previše, ali to je posledica zadnjih utakmica. Ne bežimo od odgovornosti, ali u fudbalu se nikad ništa unapred ne dobija. Što se tiče zdravstvenog biltena, imamo nekoliko znakova pitanja, virus, i slično. Tih 11 na terenu i 10 na klupi biće oni najbolji i moraju da odgovore na zahteve, rekao je Milojević i dodao:

Ne bih rekao da mi bodovna prednost olakšava pripremu utakmice jer su promenili trenera. Svaki novi trener donese novu energiju, pristup, i ne olakšava nam to ovu situaciju. Ne gledamo na bodovnu razliku, imamo jedan pristup iz meča u meč, gde želimo da podižemo nivo igre, nekad nam uslovi ne dozvole to, nadam se da će teren biti dobro pripremljen.

Trener Zvezde je naglasio da nekada u derbiju izostane lepota fudbala

Osećam se kao da sam ovde četiri godine, bez obzira što sam bio i van Srbije. Napravi se takva atmosfera da je utakmica na život i smrt, bez obzira na bodovnu razliku. Nekada izostane lepota fudbala, baš zbog važnosti i jer se “mora”. Mora se samo roditi i umreti, sve ostalo se ne mora, a može se. Derbi uvek donosi rovovsku borbu, ali i želimo da igramo fudbal.

Milojević je rekao da fale jače utakmice njegogom timu.

Ne možemo da se spremamo za Evropu u Srbiji. Spremamo se za Ligu šampiona, a koga god tu da izvučemo bićemo podređeni, a ovde ni u odnosu na koga nismo podređeni. Fali nam jačih utakmica. Sada ipak ne razmišljam toliko o tome, već o našem narednom rivalu.

Upitan da li u Igoru Duljaju, koji sada vodi svoj prvi derbi, vidi sebe, kada je prošle godine po prvi put izveo tim u najveći meč srpskog fudbala.

Kad sam dolazio mogao sam da izgubim prednost, a sada isto tako možemo da izgubimo prednost. U derbiju postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja. Igor Duljaj je odigrao mnogo derbija kao igrač, bio je uspešan u dresu Partizana. Kad utakmica krene vi možete da promenite 3-5 odsto izmenama, sve ostalo su pripreme. Morate uvek i da računate na individualce.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE