EL: Olimpija demolirala Olimpijakos, Baskonija ubedljiva u španskom okršaju, Marinković odličan (VIDEO)

Večeras je veče u Evroligi, makar za ovdašnju košarkašku publiku, obeležio povratak na parket, i u Evroligu, Nemanje Bjelice posle dužeg odsustva zbog povreda.

Pored pobede njegovog Fenera, ubedljivi su bili i Baskonija i Olimpija Milano, a pobedi se radovao i Real Madrid.

Real je slavio na gostovanju Asvelu sa 75-71, ali je pobeda mogla da bude i daleko ubedljivija.

Madridski tim je vodio na poluvremenu sa +15, a u trećoj deonici još više uvećao prednost, ali je u završnici iste počeo da posustaje, pa se tim trenera Parkera spustio i na -2 u jednom trenutku poslednjeg perioda, ali to je bilo sve što je mogao.

Najbolji na utakmici bio je upravo Francuz iz redova Reala Fabijen Kozer sa 14 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 2 asistencije. Najbolje su ga ispratili Najdžel Vilijams-Gos sa 13 i Gabrijel Dek sa 12 poena.

U Asvelu je Nando De Kolo postigao 13 poena uz 6 skokova, koliko i Džona Metjuz, koji je imao i 3 asistencije i skok.

Baskonija je bila više nego ubedljiva u Fernando Buesa areni u španskom okršaju protiv Valensije, slavivši sa 114-75.

Prva četvrtina je bila neizvesna, a iako je tokom druge domaćin uspevao da dođe do dvocifrene prednosti, ključna je bila treća kada su imali i +22.

Ubedljivo najefikasniji na utakmici bio je Dalton Homs sa 26 poena, na šta je dodao i 6 skokova. Darijus Tomson dodao je 16 poena, ali uz dabl-dabl učinak zbog fantastičnih 11 asistencija. Metju Kostelo je uknjižio 15 poena i 8 skokova, dok je naš Vanja Marinković takođe bio efikasan sa 14 poena, uz 5 skokova i asistenciju.

U Valensiji su dvocifreni bili Džered Harper sa 15, Ćavi Lopez-Arestegi sa 13 i Hasijel Rivero sa 10 poena.

Najveće iznenađenje večeri napravila je Olimpija iz Milana, koja je na svom terenu savladala drugoplasirani Olimpijakos, i to veoma ubedljivo sa 83-62.

Iako su javno odavno odustali od borbe za plasman u četvrtfinale, krenuli su da beleže bolje rezultate, pa su tako savladali i jedan od najuspešnijih timova, a ključna razlika stečena je u trećoj četvrtini.

Najefikasniji na utakmici bio je Bili Beron sa 18 poena, uz šta je zabeležio i 5 asistencija i 2 skoka. Nikolo Meli je bio jedini dvocifren pored njega sa učinkom od 10 poena, 5 skokova i jednom asistencijom. Nekadašnji igrač Mege Timoti Luvavu imao je 9 poena.

I na suprotnoj strani su dva igrača imala dvocifren učinak, pošto su Vezenkov i Vokap ubacili po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE