FMP kiksnuo u Skoplju, uzalud odličan debi Meninga

Košarkaši FMP-a poraženi su na gostovanju MZT- u u Skolju sa 87-82, posle veoma zanimljive berbe u okviru 20. kola regionalne ABA lige.

Sjajno je srpski tim ušao u utakmicu, pe svega zahvaljujući Ebuki Izunduu, pa je vodio sa 14-2 posle samo pet minuta igre i već imao dvostruku prednost. Međutim, uzbuđenja su nagoveštena već u drugom delu ovog perioda, pošto se makednosnki predstavnik vratio u meč i na isteku prvih 10 minuta gubio samo sa 17-13.

Drugi period je trojkom otvorio debitant Čarls Mening, novopridošlica iz valjevskog Metalca, koji je na ovoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Nenada Stefanovića.

Ipak, posle nešto više od tri minuta igre u drugom delu Majkl Kefi trojkom donosi potpuni preokret i prvo vođstvo na utakmici za domaćina (25-23). Do kraja poluvremena su se timovi smenjivali u vođstvu ali je srpski tim poenima Meninga i Pavićevića poveo sa 38-35 do velikog odmora.

Ključna je bila serija skopskog tima od 11-1 u završnici treće deonice, kada je ključnu ulogu odigrao Kefi, koji je i pečatirao ovaj niz sa pet uzastopnih poena, pa je MZT imao velikih 65-56 na ulasku u poslednji kvartal.

Nije se predavao tim iz železnika, što je lična karta ovog tima od dolaska Nenada Stefanovića, ali najviše je uspeo da se spusti na -2 posle serije poena Mura, od kojih je jedan postignut na lucidan način, posle nekarakteristično završenog dvokoraka.

Pokušao je plej FMP-a i u završnici da trgne svoj tim trojkom, ali Kefi i Ver na drugoj strani nisu dozvolili da domaćin ispusti utakmicu iz ruku.

Majkl Kefi bio je najefikasniji igrač utakmice sa 20 poena, uz 6 asistencija i 3 skoka, dok je Dastin Ver imao 13 poena i 3 završna dodavanja.

U FMP-u se najviše istakao Ebuka Izundu sa 18 poena i 7 skokova, debitant Čarls Mening imao je 17 poena i po 2 skoka i asistencije, a Čarls Mur 14 poena, 6 završnih dodavanja i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Toni Kukoč o Grobarima: Strašna atmosfera

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je gost na večerašnjoj utakmici Partizana protiv Olimpijakosa u "Štark areni". Toni Kukoč je...

POVEZANE OBJAVE