Hoće li Đoković dobiti specijalnu dozvolu za Masters u Majamiju!?

Da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovati na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju i dalje nije poznato.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država ne dozvoljavaju da Đoković igra na teritoriji njihove države jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali ipak postoji mogućnost da srspki teniser dobije specijalnu dozvolu za nastup u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je dostavio svu neophodnu dokumentaciju kako bi mu bilo doobreno da uđe u SAD i igra na mastersima, a direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk se nada da će Đoković igrati na Floridi.

-Pravila se zvanično menjaju 11. maja, ali mi smo od američke vlade zatražili izuzeće, jer zaista ne vidimo da njegovo igranje ovde predstavlja opasnost. Oni su taj datum postavili zbog kalendara, ali turnir ne možemo da organizujemo posle 11. maja pa bismo voleli da Đoković igra ovde. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide velikog šampiona u ovom gradu, rekao je Blejk.

Novak je trenutno na listi učesnika, ali če konačnu odluku doneti vlasti SAD.

-Videćemo da li je delotvorno, ali nažalost ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika… Osvajao je ovaj turnir šest puta i voleli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. Uradili smo sve što smo mogli. Ako Đokoviću bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu, bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju, jasan je Blejk.

Turnir u Majamiju igra se od 22. marta do drugog aprila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE