VREO DERBI: Argentinac odveo Zvezdu na +16! (VIDEO)

Crvena zvezda – Partizan 1:0 (1:0)

Vigo 5′

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan minimalnim rezultatom u 24. kolu šampionata Srbije. Presudio je gol odmah na startu a obe ekipe kasnije su imale svoje prilike za pogodak. Crveno – beli su sada uvećali bodovnu prednost na 16 bodova u trci za titulu i direktan plasman u Ligu šampiona.

Pre prvog zvižduka sudije, navijači crveno – belih bakljadom su najavili susret.

Crveno beli su poveli već u 5. minutu meča. Prvenac u večitom derbiju, postigao je argentinski internacionalac Aleks Vigo. Asistirao mu je Osman Bukari a lopta se odbila od Slobodana Uroševića nakon njegovog udarca.

Posle ovog pogotka, Borjan je odbranio udarac Natha u 7. minutu. Od tada se ušlo u mirniji ritam. Jedino uzbuđenje viđeno je u 16. minutu kada su se glavama sudarili Kristijan Belić i Aleksandar Katai.

Prvi žuti karton na meču sviran je Milanu Rodiću nakon faula nad Dijabateom. Crveno – beli su u prvih 25. minuta najviše napadali preko leve strane gde je bio Bukari. Crno – beli nisu uspevali da stvore konkretnu priliku.

U 32. minutu Katai je mogao da povisi prednost ali je Popović odlično odbranio nakon što je Zvezdin igrač zahvatio volej. Navijači Partizana su pre toga gađali Gelora Kangu pre nego što je trebalo da izvede korner.

Partizan je imao dobru šansu u 36. minutu ali je nakon slobodnjaka Natha na dalju stativu intervenisao Rodić. Posle su se igrači sukobili nakon što se Borjan posle duela sa Gomešom požalio da je fauliran. Gomeš se kasnije glavom sudario sa Vigom a susret je ubrzo nastavljen.

U prvom delu igre Zvezda je kontrolisala posed lopte uz više šuteva. Na poluvremenu otišli su sa prednošću i ranim golom.

Odmah je u nastavku pokušao Pešić ali nije uspeo da savlada Popovića. Pre toga je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. U sličnoj situaciji bio je Katai kada je u 51. minutu pogodio prečku. Zbog bakljade sa juga, meč je nakratko prekinut.

Najbolju priliku za Partizan u drugom delu imao je Slobodan Urošević u 66. minutu. Njegov udarac Borjan je izbacio u korner.

Novu šansu je kasnije u 69. minutu propustio Menig nakon što mu je loptu odložio Gomeš.

Potom je Pešić faulirao Belića zbog čega su lekari morali da uđu na teren. Dobio je žuti karton. Do kraja susreta se rezutat nije menjao iako je Rikardo u 83. pokušao a Borjan ga zaustavio a crno – beli su uporno pokušavali stići makar do boda.

Pri početku zaustavnog vremena, Gomeš je zbog udaranja Erakovića dobio crveni karton. Pre toga se povredio Milunović koji je nešto ranije ušao u igru a zamenio ga je Jovan Miatović. Susret je nadoknađen za 11 minuta.

Tokom dodatnog vremena nije bilo većih šansi osim pokušaja Traorea iz daljine.

Zvezda u narednom kolu gostuje TSC-u a Partizan dočekuje Kolubaru. I u plej – ofu će izvesno biti odigran još jedan duel večitih rivala.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Mijailović, Bukari, Katai (od 74′ Milunović), Mitrović (od 64′ Mitrović), Pešić

Partizan: Popović , Filipović (od 65′ Živković), Marković, Vujačić, Urošević , Belić (od 75′ Traore), Kolorado (od 65′ Baždar), Dijabate, Natho, Menig (od 74′ Jović) , Gomeš

Foto: FK Partizan/ Sandić foto

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE