DRAMA U HRVATSKOJ: Partizan se mučio, ali slavio protiv Splita!

Košarkaši Partizana, savladali su Split 96:95 na gostovanju u 20. kolu ABA lige. Crno – beli su uspeli da održe prednost od početka do kraja uprkos upornom rivalu. Zabeležili su tako deseti uzastopni trijumf u ABA ligi od poraza protiv Cedevita Olimpije.

Partizan je meč u Splitu počeo u petorci: Madar, Naneli, Trifunović, Smailagić i Ledej. Splićani su izašli u sastavu: Mavra, Šorter, Runjić, Salivan i Nelson.

Meč je trojkom otvorio Uroš Trifunović. Partizan je odmah na početku nametnuo dobar napadački ritam počevši susret sa 6:0. Split je uspeo da nakon toga konsoliduje. Crno beli su zahvaljujući četiri ubačene trojke održavali stečeni višak sa početka susreta.

Splićani su držali priključak u veoma efikasnoj prvoj četvrtini. Drugu su otvorili trojkom za izjednačenje 27:27. Prvi minuti tog perioda prolazili su u egalu. Tako je bilo i kroz čitav period gde Splićani nisu crno – belima dozvoljavali da se odlepe.

Split je parirao Partizanu po procentu šuta uz izuzetnu efikasnost protiv jednog od najboljih napada Evrolige. Izabranici Željka Obradovića otišli su na odmor sa pola koša prednosti 48:47 posle pogotka nelsona na ulasku u poslednji minut druge četvrtine.

Splićani su u tom delu igre imali već četroticu dvocifrenih igrača. Naneli je kod crno – belih bio jedini raspoloženi sa 15 koševa i samo jednim promašajem iz igre.

I treći period krenuo je u izjednačenom tempu. Partizan je imao minimalnih 4 poena prednosti tokom većeg dela treće deonice. Nijednom nisu uspeli da stvore osetniji višak crno – beli. Pred kraj su uspeli i da povedu Splićani posle koša Šortera. Pogotkom Avramovića u poslednji period ušlo se sa 71:71.

Pomenuti igrač crno – belih postigao je prve poene na startu četvrte četvrtine. Početak te deonice obeležile su promene vođstva.

Partizan je bio veoma raspoložen za tri poena. Međutim, slabiji procenti pogodaka za dva doneli su neizvestan rezultat. Stekli su u finišu meča minimalnih +5 nakon polaganja Egzuma. Split je na to odgovorio i trojkom Šortera izjednačio (90:90) na minut ipo do kraja kada se i ušlo u penal završnicu.

Prvo je Split na 27 sekundi do kraja pogrešio. Partizan je imao šansu ali je Ledej izgubio loptu nakon čega je Mavra poentirao na 7 sekundi do kraja. Ipak, u poslednjem napadu Džejms Naneli je trojkom doneo trijumf crno – belima.

On je upravo bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena. Egzum je imao 15 koševa.

U ekipi Splita Šorter je imao 25 a Nelson i Mavra po 22 koša.

Partizan nakon ovog susreta očekuje duplo kolo Evrolige gde gostuju Virtusu i Armaniju.

Foto: KK Split/ Ivica Cavka

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE