Evroligaš ukazao veliku počast srpskom košarkašu: Posetio sam ih i kada su igrali protiv Zvezde, sada su opet pobedili (VIDEO)

Košarkaši milanske Olimpije su se, posle katastrofalnog početka sezone, podigli i počeli da beleže bolje rezultate, zaključno sa sinoćnjom ubedljivom pobedom nad Olimpijakosom, koji su tako sklonili sa prve pozicije na tabeli.

Veče je dodatno uveličala ceremonija posvećena Vladimiru Micovu, dugogodišnjem košarkašu ovog kluba

Posetio sam ih kada su igrali u Beogradu protiv Zvezde i pobedili. Sada sam protiv Olimpijakosa bio u dvorani i opet su pobedili. Rekao sam im da poruče porodici Armani da pošalje privatni avion po mene kada god bude potrebno i pobeda stiže, našalio se krilni košarkaš.

O klubu se izrazio rečima hvale.

Uvek sam govorio, Olimpija Milano je klub u rangu NBA lige, tako se postavljaju prema igračima, profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Sve što igrač poželi od jednog kluba to i dobije. Zaista pravi NBA nivo, ilustrovao je Micov.

On je otkrio i koje uspomene su mu najlepše iz vremena provedenog u dresu milanskog kluba.

Definitivno prvo čega se setim je taj Fajnal-for. Najveći uspeh kluba. Stigli smo kao tim od koga se to nije očekivalo. Bili smo na korak do prolaska u finale, ali eto. Nismo uspeli. Još pamtim taj promašaj Kevina Pantera i kako lopta dolazi u ruke Koriju Higinsu koji pogađa za pobedu Barselone. Posle toga sam i napustio klub, pa može da se kaže da je sve stalo u tih 10 sekundi, izjavio je srpski košarkaš.

Ove sezone klubu ide veoma loše, pa je i trener Etore Mesina odavne istakao da su praktično odustali od borbe za TOP 8 Evrolige.

Nema dileme da su veći deo sezone igrali lošije od očekivanog. Znam da je bilo velikih problema sa povredama, čak sam ih sinoć i pitao kako je moguće da su se stvorili toliki problemi. Stvarno je sezona ispod očekivanja, sada se doduše tim probudio, vezali su nekoliko pobeda, pomalo neočekivano su se uključili u borbu za plej-of, rekao je Micov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE