ABA: Cibona šokirala Zvezdu u Zagrebu!

Košarkaši Cibone naneli su težak poraz Crvenoj zvezdi 85:81 i tako joj naneli drugi poraz ove sezone. Bio je to meč u kojem su gosti ispalili 40 trojki i produbili krizu posle Kupa Radivoja Koraća.

Od starta meča videlo se da Cibona nema nameru da unapred položi oružje pred, na papiru, jačim rivalom.

Crveno-beli su dolazili do poena preko Petruševa, koji je vezao prvih 9 poena, dok je Cibona to činila preko Borne Kapuste. Domaći su bili u vođstvu većim delom prvog perioda, i imali su i 6 poena viška (22:16) na minut pre kraja. Ipak, Zvezda je preko Dobrića sa dve trojke i posle dve dobre odbrane otišla na odmor sa prednošću 22:24.

U drugom peridou se činilo da će Zvezda prelomiti utakmicu, pošto su zaigrali nešto bolju odbranu, a u napadu je Ognjen Dobrić trojkama podizao prednost koja je maksimalno iznosila 29:37. Ipak, od tog trenutka, Cibona pravi seriju 10:0 i svih 10 poena je postigao Radovčić.

Crvena zvezda se ispucavala za tri poena, i u prvom delu su šutnuli čak 24 trojke od kojih su 8 ubacili, a poslednja je dođla u zadnjoj sekundi poluvremena od strane Fakunda Kampaca za vođstvo 39:40 na poluvremenu.

Crvena zvezda je u drugo poluvreme ušla nešto angažovanije i sa promenjenim pristupom u napadu. Počeli su više da napadaju ispod koša i sredinom trećeg perioda su imali 7 poena viška (46:53).

Posle tajm-auta ponovo se trgla Cibona i došla je do minus 2, ali je Zvezda uspevala da održi plus koševima Vildoze i Petruševa, iako sugosti ponovo bili u lošoj fazi igre.

U završnici Zvezda je uspela da dođe do nekoliko vezanih odbrana, a u napadu su trojkama Vildoze i Nedovića došli do 6 poena viška 61:67 pred početak četvrte četvrtine.

U četvrtom periodu viđena je utakmica istog ritma. Zvezda je povela sa 9 razlike odmah na početku, ali ponovo Cibona dolazi na do minus 4 i ponovo je meč ušao u tvrdu fazu.

Kao i nebrojano puta tokom ovog meča posle trojke Nedovića gosti su došli do plus 7, i kada se to činio kao trenutak da se prelomi meč, Cibona veže 7 poena i dolazi do izjednačenja na 4 minuta pre kraja.

Od tog trenutka CIbona potpuna preuzima momentum i pravi seriju i dolazi do pet poena prednosti 78:73.

Cibona je zonskom odbranom potpuno sludela Zvezdin napad i nisu imali rešenje osim šuta za 3 poena koji nije funkcionisao.

Petrušev je smanjio na minus tri, Kampaco u narednom napadu promašio za izjednačenje, dok je na drugoj strani Majcuniš nastavio ludu seriju i pogodio za 81:75 na minut pre kraja.

Ipak, i pored toga se ušlo u neizvesnu završnicu jer Zvezda je došla do 5 brzih poena posle penala Nedovića i trojke Kampaca.

U penal završnici Kampaco je promašio penal na 83:81, dok je Aranitović sa druge strane oba puta bio siguran i meč je bio rešen.

Kod Zvezde najefikasniji je bio Vildoza sa 14 poena, dok je Nedović ubacio 13, Dobrić i Kampaco po 12. Kod Cibone Kapusta 24 poena, Radovčić 17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE