Vidić pred izbore u FSS: Ja sam emotivno uz Zvezdu, ali posle svih ovih godina više navijam za Srbiju

Zahuktava se predizborna kampanja za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kandidati su Nemanja Vidić i Dragan Džajić.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Mančester junajteda je svoj program predstavio na RTS-u.

– Ukoliko  budem izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) želja mi je da budem na čelu tima koji će razvijati srpski fudbal, izjavio je Nemanja Vidić.

On je rekao da Savez mora da prati državne i nacionalne interese, uz konstataciju da je on apolitična ličnost i da je potrebno da svi rade na pronalaženju rešenja za probleme kojih ima.

– Posle završetka karijere školovao sam se kao trener i u Engleskoj sam završio UEFA profesionalnu licencu. U Srbiji su lakše dobijali diplome, ja sam želeo da idem težim putem. S obzirom da sam u poslednjem periodu često komentarisao o srpskom fudbalu i problemima, shvatio sam da moje reči ne menjaju ništa. Hteo sam da prenesem svoje iskustvo koje sam stekao u inostranstvu radeći sa Ser Aleksom Fergusonom i Dejvidom Gilom, da svoje kontakte stavim u službu našeg fudbala.

U njegovom timu biće biznismeni Branko Milutinović (Nordeus), zatim Petar Jovanović iz bankarskog sistema, nekadašnji sudija Milorad Mažić, bivši trener Slavoljub Muslin, bivši reprezentativci Danko Lazović i Milan Jovanović.

Naglasio je da će sigurno imati podršku Evropske fudbalske unije (UEFA) imajući u vidu odlične odnose sa predsednikom Aleksandrom Čeferinom, kao i Zoranom Lakovićem.

O protivkandidatu Draganu Džajiću imao samo reči hvale.

– On je bio predsednik Zvezde kada sam ja došao sa 15 godina u klub, imam veliko poštovanje prema njemu i naš odnos se neće promeniti, bez obzira na ishod izbora, istakao je Vidić.

Na pitanje zašto ga kao Zvezdine legende nema na “Marakani” Vidić je rekao da je to posledica činjenice da je dugo bio u inostranstvu.

– Ne možemo pobeći od činjenice da sam bolji deo karijere odigrao u Junajtedu. Ja sam emotivno uz Zvezdu, ali posle svih ovih godina nekako više navijam za Srbiju. Tu sam i želim da pomognem. Želim da budem rešenje, a ne deo problema. Ono što sam primetio kada sam se vratio jeste da se delimo na Srbe, Crnogorce, Kosovare, navijače Zvezde ili Partizana. Mislim da fudbal može da ujedini. Da dođemo i navijamo za Srbiju. Sve ću uraditi da stvorimo poverenje u narodu da radimo u interesu našeg fudbala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radno na Karađorđu: Vojvodina otkupila Petrovićev ugovor

Fudbalski klub Vojvodina aktivirao je otkupnu klauzulu za ugovor Njegoša Petrovića i platila je španskoj Granadi za transfer posle...

POVEZANE OBJAVE