Korak bliže Top 8: Partizan srušio Virtus u Bolonji!

U okviru 27. kola Evrolige košarkaši Partizana su savladali Virtus u Bolonji rezultatom 88:79.

Miloš Teodosić je postigao prve poene na meču trojkom, a zatim mu je istom merom uzvratio i Kevin Panter. Sjajno je Partizan otvorio meč, Naneli je pogodio, igrao je Partizan sjajno i u odbrani. Alen Smailagić je pogodio trojku van balansa sa centralne pozicije, a onda se Partizan odbranio pa je Kevin Panter poentirao uz kontakt, 7:13. U nastavku je Lesor bio sjajan, a sa druge strane Virtus je u životu održavao Miloš Teodosić. Uspeo je italijanski tim da se približi, a na kraju prve četvrtine je rezultat bio 28:26 u korist srpskog kluba.

Partizan je imao prvi posed u drugoj četvrtini i Ledej je promašio šut sa niskog posta da bi Pajola kaznio Partizan trojkom pa je Virtus poveo 29:28. U ovoj četvrtini viđena je tvrda igra, igrao s ekoš za košem, za crno-bele su pogađali Egzum i Ledej. Međutim, sjajno je igrao sa druge strane Teodosić, Virtus je održavao prednost pod njegovom komandom. Usledila je serija Virtusa od 11:2, a Zek Ledej ju je prekinuo novi poenima, Takođe, sjajno je Žaite iskoristio vertikalni spejsing i snažno zakucao jednom rukom, da bi Papapetru vratio trojkom iz desnog kornera za 46:43. Do kraja prvog poluvremena usledila je još jedna odlična akcija Partizana u kojoj Naneli ostaje da igra protiv Odželeja, pa mu je Partizanov šuter pobegao i baš kao i svoje prve poene postigao sa linije penala šutem sa jedne noge za 47:45 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini prvi posed je imala ekipa Partizana, a Naneli je snažno zakucava jednom rukom za izjednačenje. Smailagić je pogodio trojku za vođstvo, a zatim je na asistenciju Pantera upisao nove poene. Pogodio je Naneli još jedan bitan šut, pa je onda Džordan Miki ostao potpuno sam na desnih 45 stepeni i kažnjava Partizanovu odbranu trojkom za 52:54.

U nastavku nešto lošija igra crno-belih, četiri lopte zaredom su izgubili, a Lesor je potom napravio četvrtu ličnu grešku. Na kraju treće deonice rezultat je bio 65:63 u korist srpskog kluba. Poslednja deonica je počela u znaku Smailagića, uz zvuk sirene šutnuo je za tri, promašio, pa je Madar uhvatio ofanzivni skok i poentirao.

Egzum je u nastavku sjajno zakucao, a potom je Belineli izgubio loptu. Egzumu je sjajan blok postavio Alen Smailagić i on ide na desni prodor i zakucava. Usledili su novi laki poeni za crno-bele koji su uvećavali prednost ii bili sve bliži pobedi. Uspeo je Virtus da se vrati u meč, ali Naneli postiže novu trojku, dok Teodosić sa druge strane pravi faul u napadu.

Partizan je uspeo da održi prednost, a rezultat na kraju meča je bio 88:79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd teško do pobede, Zvezda pala u poslednjim sekundama

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Herceg Novog u neizvesnom meču sa 15:13 u prvoj utakmici turnira regionalne...

POVEZANE OBJAVE