OKK “skinuo” Metalac sa vrha tabele, uz svestrane partije Nikole Topića, Hrvata i Slovaka

Košarkaši OKK Beograda zabeležili su četvrtu uzastopnu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su bili bolji od valjevskog Metalca na svom parketu sa 79-68.

Na taj način je Metalac ostao na pobedu iza Zlatibora iz Čajetine, koji je sada lider na tabeli sa 19 pobeda i pet poraza. OKK Beograd je na sedmom mestu sa 13 pobeda i 10 poraza.

Učinak čuvenog kluba se vidno poboljšao otkako ih je pojačao Nikola Topić, mladi plejmejker Crvene zvezde. On je i ovog puta bio odličan odigravši olraund partiju sa 15 poena i po 6 skokova i asistencija.

Uz mladog pleja najviše su se istakli Slovak Timotej Malovec i Hrvat Andrija Jelavić. Malovec je upisao dabl-dabl od 17 poena i 11 skokova, a Jelavić je bio nadomak tome sa 14 poena i 9 skokova, dok su obojica zabeležili i dve asistencije. Uz njih je sjajan bio i Stefan Miljenović sa 17 poena i po 4 skoka i završna dodavanja.

U Metalcu se izdvojio nekada centar Partizana Uroš Luković sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 11 skokova, Ibrahim Durmo je imao gotovo identičan učinak, uz samo jedan poen manje, a nekadašnji košarkaš FMP-a Radoš Šešlija 11 poena i 6 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPRAVDAO POVERENJE: Efes zadržao Mijatovića!

Košarkaši Anadolu Efesa ove sezone zaustavljeni su u plej-inu Evrolige. Poraženi su protiv Virtusa koji je kasnije ispao od Baskonje. Ekipu...

POVEZANE OBJAVE