Olimpijakos bolji od Barselone, Žalgiris od Albe, Armani slavio pred Partizan!

 U okviru 27. kola Evrolige, košarkaši Armanija pobedili su Valensiju u gostima rezultatom 88:84.

Prva četvrtina pripala je domaćima, ostvarili su nekoliko mini-serija, poveli 21:14, ali je trojka Pangosa smanjila prednost posle prvih 10 minuta.

Minimalnu prednost Valensija je sačuvala i na poluvremenu, iako je početkom treće četvrtine posle sedam vezanih poena povela 11 razlike, Armani je vratio serijom 9:0 i do kraja održao minimalan zaostatak.

Po povratku na teren Armani se razigrao pre svega sa distance, pogodili su čak šest trojki u trećem kvartalu i preokrenuli rezultat na 65:55.

Četvrti kvartal doneo je ponovo neizvesnost, Valensija se vratila, ali nedovoljno da stigne prednost gostiju zarađenu u prethodnoj četvrtini.

Armani u četvrtak u drugom meču duplog kola ove nedelje dočekuje ekipu Partizana. Valensija je nastavila sa serijom poraza, posle onog od Olimpijakosa i debakla protiv Baskonije, a u četvrtak igraju protiv Reala u Madridu.

Najbolji kod domaćih bio je Džons sa 19 poena, a Harper i Puerto postigli su po 15 poena.

Igrač Armanija, ali i utakmice bio je Šabaz Nejpir sa 25 postignuta poena i pet asistencija, a Pangos je upisao 13.

Ekipa Žalgirisa je na gostovanju Albi slavila rezultatom 66:63.

Lo , Sikma i Smit su vodili Albu sa po 10 poena, dok je Sikma postigao i 10 skokova. U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Tejlor sa 14 poena, a pratio ga je Ulanovas sa 10.

Olimpijakos je pobedio Barselonu u Pireju 77:70. 

Barselona je počela ubedljivo utakmicu 27. kola Evrolige u Pireju, koristila svaku lošu odluku domaćih i povela 20:11 posle prve četvrtine. 

Koliko su gosti bili dobri u prvih 10 minuta, toliko su se domaći vratili u nastavku i preokrenuli. Olimpijakos je drugi kvartal dobio 18:7, ali je na startu ostvario seriju od 12:0 i na poluvremenu imao dva poea prednosti. 

Pogađali su i jedni i drugi sa distance u nastavku, Kalinić je vezao pet poena za Barselonu, ali uzalu, prednost Olimpijakosa je nastavila da raste. 

U četvrtoj deonici taman što je Baselona prišla na tri poena zaostatka, Vezenkov je pogodio trojku sa velike udaljenosti i ponovo povećao vodstvo svog tima. 

Najbolji kod pobednika bio je Mekkisik sa 16 poena, poena manje ubacio je Larencakis, dok je Vezenkov postigao 13 uz sedam skokova.

U Barsi se istakao Mirotić sa 19 poena i sedam skokova, po 13 postigli su Laprovitola i Šanli. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je osam poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Baskonija je pobedila Real Madrid rezultatom 85:81.

Kosteljo je on bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, dok je 18 poena uz 14 asistencija upisao Tompson. Srpski košarkaš Vanja Marinković ubacio je tri poena uz jednu asistenciju. 

U Realu najefikasniji bio je Musa sa 21 poeno, Tavares je stao na 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Salah napušta Liverul? Ovaj klub želi reprezentativca Egipta

Kako javljaju engleski mediji jedan od najboljih fudbalera Liverpula Mohamed Salah će ovog leta napustiti taj klub. Za odličnog fudbalera...

POVEZANE OBJAVE