Olimpijakos bolji od Barselone, Žalgiris od Albe, Armani slavio pred Partizan!

 U okviru 27. kola Evrolige, košarkaši Armanija pobedili su Valensiju u gostima rezultatom 88:84.

Prva četvrtina pripala je domaćima, ostvarili su nekoliko mini-serija, poveli 21:14, ali je trojka Pangosa smanjila prednost posle prvih 10 minuta.

Minimalnu prednost Valensija je sačuvala i na poluvremenu, iako je početkom treće četvrtine posle sedam vezanih poena povela 11 razlike, Armani je vratio serijom 9:0 i do kraja održao minimalan zaostatak.

Po povratku na teren Armani se razigrao pre svega sa distance, pogodili su čak šest trojki u trećem kvartalu i preokrenuli rezultat na 65:55.

Četvrti kvartal doneo je ponovo neizvesnost, Valensija se vratila, ali nedovoljno da stigne prednost gostiju zarađenu u prethodnoj četvrtini.

Armani u četvrtak u drugom meču duplog kola ove nedelje dočekuje ekipu Partizana. Valensija je nastavila sa serijom poraza, posle onog od Olimpijakosa i debakla protiv Baskonije, a u četvrtak igraju protiv Reala u Madridu.

Najbolji kod domaćih bio je Džons sa 19 poena, a Harper i Puerto postigli su po 15 poena.

Igrač Armanija, ali i utakmice bio je Šabaz Nejpir sa 25 postignuta poena i pet asistencija, a Pangos je upisao 13.

Ekipa Žalgirisa je na gostovanju Albi slavila rezultatom 66:63.

Lo , Sikma i Smit su vodili Albu sa po 10 poena, dok je Sikma postigao i 10 skokova. U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Tejlor sa 14 poena, a pratio ga je Ulanovas sa 10.

Olimpijakos je pobedio Barselonu u Pireju 77:70. 

Barselona je počela ubedljivo utakmicu 27. kola Evrolige u Pireju, koristila svaku lošu odluku domaćih i povela 20:11 posle prve četvrtine. 

Koliko su gosti bili dobri u prvih 10 minuta, toliko su se domaći vratili u nastavku i preokrenuli. Olimpijakos je drugi kvartal dobio 18:7, ali je na startu ostvario seriju od 12:0 i na poluvremenu imao dva poea prednosti. 

Pogađali su i jedni i drugi sa distance u nastavku, Kalinić je vezao pet poena za Barselonu, ali uzalu, prednost Olimpijakosa je nastavila da raste. 

U četvrtoj deonici taman što je Baselona prišla na tri poena zaostatka, Vezenkov je pogodio trojku sa velike udaljenosti i ponovo povećao vodstvo svog tima. 

Najbolji kod pobednika bio je Mekkisik sa 16 poena, poena manje ubacio je Larencakis, dok je Vezenkov postigao 13 uz sedam skokova.

U Barsi se istakao Mirotić sa 19 poena i sedam skokova, po 13 postigli su Laprovitola i Šanli. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je osam poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Baskonija je pobedila Real Madrid rezultatom 85:81.

Kosteljo je on bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, dok je 18 poena uz 14 asistencija upisao Tompson. Srpski košarkaš Vanja Marinković ubacio je tri poena uz jednu asistenciju. 

U Realu najefikasniji bio je Musa sa 21 poeno, Tavares je stao na 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAPOČNIMO LJUBAV ISPOČETKA: Luka Vildoza se vraća u Crvenu zvezdu!?

Crvena zvezda vodi borbu sa Partizanom za ABA titulu i vodi u finalnoj seriji 2-0. Sa druge strane, već...

POVEZANE OBJAVE