POZNATI PRVI ČETVRTFINALISTI LŠ: Čelsi nadoknadio minus iz prve utakmice, Benfika uništila Briž (VIDEO)

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su Čelsi i Benfika, posle pobeda koje su zabeležili večeras.

Čelsi u elitnom evropskom takmičenju vadi jako lošu sezonu u domaćim okvirima, pošto je uspeo da nadoknadi minus od jednog gola u prvom meču i na Stamford Bridžu slavi sa 2-0 protiv Borusije iz Dortmunda.

Prednost je doneo Rahim Sterling u završnici prvog poluvremena. On je u 43. minutu prvobitno promašio loptu koja je došla do njega, ali je se domogao ponovo, a potom, prošavši protivničkog fudbalera, zatresao mrežu.

U početnoj fazi drugog dela igre Volfa je lopta pogodila u ruku posle centaršuta Čilvela, pa je dosuđena najstrožija kazna za Čelsi. Nju je u gol pretvorio Kai Haverc, ali tek iz drugog pokušaja. On je iz prvog šuta nadmudrio Kepu i poslao ga na drugu stranu u odnosu na loptu, ali je ona završila na stativi. Ipak, gostujući igrači su ranije ušli u šesnaesterac, pa je udarac ponovljen, a Nemački ofanzivac ga realizovao na identičan način, ali preciznije.

U završnici je zaigrao i golman nemačkog tima Aleksander Majer, ali je Kepa bio na visini zadatka i sačuvao gol i plasman u narednu rundu.

Benfika je bila više nego ubedljiva u revanšu protiv Klub Briža odigranom u Lisabonu, pobedivši sa velikih 5-1. Kada se na to doda i prednost od 2-0 iz prve utakmice, jasno je da ovaj okršaj nije bio dostojan osmine finala ovakvog takmičenja.

Dugo je belgijski sastav odolevao, ali je poklekao potpuno u završnici prvog poluvremena.

Tada su golovima Rafe Silve u 38. i Gonzala Ramoša – koji je asistirao kod prvog pogotka – u drugom minutu zaustavnog vremena, domaći igrači došli do gotovo nedostižnih 4-0 u ukupnom skoru.

Tu ipak nisu planirali da se zaustave, dok je Briž morao da krene na sve ili ništa, što su umeli da iskoriste. Ramoš je u 57. minutu svoj učinak poboljšao za još jedan gol i povisio na 3-0.

Žoao Mario je u 71. minutu iskoristio penal i dodatno uvećao prednost na 4-0, a samo šest minuta kasnije David Neres je “bacio” petardu kada je lisabonski tim poveo sa 5-0.

Utešni pogodak postigao je Bjorn Mejer u 87. minutu, posle asistencije Tejona Bjukenena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE