Unikaha bolja od Ristićevog Galatasaraja, Peri uspešniji od Rasela (VIDEO)

Košarkaši Unikahe savladali su na svom parketu Galatasaraj sa 81-76, u utakmici koja je odigrana u sklopu 4. kola grupe K FIBA Lige šampiona.

Tako je turski tim propustio priliku da se izjednači po broju pobeda sa današnjim protivnikom, koji ih sada ima tri, dok je Galata na učinku od 1/2.

Utakmica je bila neizvesna, mada je domaćin već u prvoj deonici dostigao +11. Nije uspeo da se odlepi, ali je vodio većim delom prvog poluvremena, pa je i na polovini utakmice imao prednost od 42-40.

Posle povratka sa pauze je došlo do preokreta gostiju, koji su vođstvo održavali na minimalnom nivou sve do kraja četvrtine, a onda se do kraja odvijala potpuno neizvesna borba.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dario Brizuela sa 20 poena, na šta je dodao i 4 asistencije i skok. Odlično ga je ispratio naturalizovani crnogorski reprezentativac Kendrik Peri sa poenom manje, uz 4 skoka i 3 završna dodavanja.

Tako je bio uspešniji od Derona Rasela, koji takođe ima veze sa Crnom Gorom, jer se u prvom delu sezone afirmisao u Mornaru i postao najbolji strelac ikada na jednoj utakmici ABA lige, pre nego što je pojačao svoj današnji tim. On je sada postigao, za njega skromnih, 12 poena, ali je imao i 7 skokova i 5 asistencija.

Bivši igrač Crvene zvezde i Mege Dilan Enis je postigao 9 poena i imao još 7 skokova i 3 završna dodavanja, dok je naš centar Dušan Ristić stao na učinku od 7 poena i 4 skoka. Najbolji u njihovom sastavu bio je Angelo Kolojaro sa 19 poena, uz još 5 skokova i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE