Zvezda dobila TSC, Pešić proradio! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC u Bačkoj Topoli sa 2-1, u utakmici koja je završena mnogo kasnije nego što je bilo predviđeno, usled problema sa strujom.

Nakon što je nakratko prekinut meč jer su reflektori prestali da rade, igra je nastavljena, ali ne zadugo. Već u 11. minutu dolazi do novog prekida, kada se ozbiljno postavljalo pitanje da li će se večeras nastaviti sa fudbalom na ovom stadionu. U jednom trenutku je na stadionu zavladao potpuni mrak.

Uz odobrenje iz oba kluba igra je nastavljena uz oslabljenu vidljivost, a ubrzo je, u 21. minutu, Aleksandar Pešić svojim prvim pogotkom doneo prednost gostima. Njega je uposlio Bukari, nakon čega je fintom izbacio Stojkovića i savladao mladog čuvara mreže Ilića.

Imao je domaći tim dva puta veliku šansu da izjednači do odlaska na odmor, ali nije uspeo u tome. Prvu veliku šansu prokockao je Đakovac nedugo nakon Zvezdinog pogotka. Posle akcije Ratkova i Milosavljevića bio je na ziceru posle centaršuta sa levog boka, ali je promašio prazan gol.

U finišu poluvremena mladi Stefan Leković je spasao već viđen gol Stojkovića, koji je iskoristio činjenicu da je Borjan intervenisao van kaznenog prostora i uputio loptu ka praznom golu. Ipak, od nje je brži bio defanzivac crveno-belih. Prethodno je i Milan Borjan morao da interveniše nekoliko puta.

Sa početkom drugog poluvremena vratilo se kompletno osveljenje na stadion, ali je stigao i novi gol Pešića, kojim je duplirao vođstvo svog tima. On je bio sigurni egzekutor posle lopte koju je dobio od Kangve, a čemu je prethodio odličan trk po desnoj strani Viga. Nakon samo jednog gola u dosadašnjim utakmicama od kako je sezona nastavljena, navijače će svakako obradovati ovakav učinak najisturenijeg fudbalera.

Nije se tim Žarka Lazetića predavao i dalje. U 70. minutu su prepolovili zaostatak posle sjajnog dodavanja bivšeg igrača Zvezde Luke Ilića, dok je siguran egzekutor bio omladinski reprezentativac Srbije Petar Ratkov.

Umalo da dođe i do het-trika Pešića. U 89. minutu ga je Azarov odličnim startom izbacio direktno u šansu, napadač je gađao gornji levi ugao, bliži njemu, ali je mladi Ilić sjajnom intervencijom sprečio da utakmica bude rešena pre poslednjeg zvižduka.

Još jednom je čuvar mreže TSC-a direktno sprečio Pešića da postigne treći gol u 94. minutu, posle čega se lopta odbila do Kataija, koji je šutirao preko gotovo nezaštićenog gola.

Dinamično se igralo do samog kraja i viđene su šanse sa obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

TSC: V. Ilić – Cvetković, Stojković (od 74. Mirčevski), Stojić, Ćalušić, Petrović – Đakovac, Radin (od 78. Kuveljić), Milosavljević (od 74. Vukić) – L. Ilić (od 89. Seke), Ratkov,

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Vigo, Leković, Dragović, Rodić (od 84. Prucev) – Mijailović, Kanga (od 69. Katai) – Bukari (od 84. Srnić), Kangva(od 54. Nikolić), Mitrović (od 69. Azarov) – Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE