DEBI STEVANOVIĆA: Srbija potopila Kengure na startu Svetskog kupa!

Srbija – Australija 10:6 (1:2, 2:1, 3:0, 3:3)

Vaterpolisti Srbije, savladali su Australiju u prvom kolu B grupe kvalifikacionog turnira Svetskog kupa u Podgorici. Izabranici Uroša Stevanovića zabeležili su tako prvu pobedu u novoformiranom takmičenju nakon dobre igre posle prve deonice.

Prva četvrtina je bila tvrda. Selekcija Australije je nakon tog perioda stekla minimalnu prednost.

U drugoj je Srbija uzvratila i uspela da ima rezultatski plus. Sa prednošću su Delfini otišli na odmor.

Na početku drugog poluvremena, Srbija se odvojila na tri gola viška 6:3. Do ulaska u poslednju četvrtinu, uvećali su prednost na 7:3.

Australija je postigla prvi pogodak na startu poslednje četvrtine. Srbija je potom postigla još dva gola za maksimalnih +5. Rutinski su naši igrači potom priveli meč kraju u najefikasnijoj četvrtini sa obe strane.

Srbija za dva dana igra protiv Grčke od 19:30.

U ovoj grupi su još: domaćin Crna Gora, Španija, Grčka, i Gruzija. Drugi turnir se igra u Zagrebu a takmiče se: Hrvatska, Italija, Mađarska, Francuska, SAD i Japan.

Po tri ekipe iz svake grupe igraće na finalnom turniru u Los Anđelesu uz dve najbolje iz druge divizije. To takmičenje po planu je za prvu nedelju maja u Berlinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE