MALJKOVIĆ O ŽREBU: Znamo šta nam je činiti u narednom periodu

Košarkašice Srbije, saznale su imena protivnika na Evropskom prvenstvu u Izraelu i Sloveniji.

Branioci titule iz 2021. godine svrstani su u grupu D sa Turskom, Slovačkom, i Mađarskom.

Nakon izvlačenja oglasila se selektorka Marina Maljković:

Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti. Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili, rekla je ona u izjavi za sajt KSS.

Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat. Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina, zaključuje Maljković.

EP se igra od 15. do 25. juna.

Foto: KSS/ Marko Metlaš

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAKUCAJ KARTU ZA F4 EVROLIGE: Odigraj ovaj tiket i uživo prati košarkaški spektakl!

Kladi se na Evroligu i osvoji kartu za fajnal-for! Plej-of Evrolige obećava nam pravi košarkaški spektakl, a da sve bude...

POVEZANE OBJAVE