Prekid crne serije: Zvezda na krilima Kampaca srušila Efes!

U okviru 27. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Anadolu Efesa rezultatom 94:75.

Gosti su bolje ušli u meč, napravili su seriju od 0:5, a nakon toga je prve poene za Zvezdu upisao Ben Bentil. Dundžer i Žižić su bili sjajno raspoloženi, upisicali su poene za vođstvo gostiju od 9:15.

Sa druge strane sjajno je igrao Dobrić, pogodio je trojku, a zatim je iznudio faul uz koš. Crveno-beli su na kraju prve četvrtine bili u zaostatku, a rezultat je bio 20:25.

U drugu deonicu je odlično ušao Kampaco, pogodio je dve trojke, a zatim je usledila serija Efesa od 0:7. Velika borba je viđena u drugoj deonici, Klajburn je sjajno igrao, a sa druge strane Nedović je bio u naletu postigavši pet poena u nizu.

Napravili su crveno-beli seriju od 10:0, a novu trojku postigao je Fakundo Kampaco, a zatim i Nedović. Sa druge strane Žižić je upisao poene za svoj tim, prava rezultatska klackalica je viđena u Pioniru, a pred sam odlazak na pauzu, Kampaco je fauliran, a zatim je neko sa klupe Efesa dobio tehničku čime je Argentinac imao četiri slobodna bacanja pa je rezultat na poluvremenu bio 49:45 u korist Zvezde.

Prve poene u drugom poluvremenu upisao je Kuzmić, a zatim je usledila nova trojka Ognjena Dobrića pa su se crveno-beli odlepili na dvocifrenu prednost. Radost je kratko trajala jer su usledile dve vezane trojke za Efes, Prvo je Buboa iz nemoguće pozicije pogodio, a potom i njegov sunarodnik Embaje kojem su to bili prvi poeni.

Vildoza je prekinuo seriju gostiju trojkom, a sa druge strane prava rafalna paljba Embajea koji je upisao novu trojku, a zatim je Brajant i poentirao uz faul za vođstvo Efesa. Petrušev je vratio prednost, a na kraju treće deonice je rezultat bio 68:67 za crveno-bele.

U poslednjoj deonici opet je poveo Efes, trojku je postigao Elajdža Brajant, a zatim uzvraća i Stefan Marković. Usledio je sjajan period za Kampaca, a prednost Zvezde se uvećala na 76:70.

Uvećavala je Zvezda prednost sa linije slobodnih bacanja je bio precizan Lazarević, a Kampaco je doneo nove poene Zvezdi za dvocfirenu prednost. Mitrović je sjajnim zakucavanjem doveo Zvezdu do plus 14 i znatno je približio pobedi u ovom susretu.

Fantastično su crveno-beli igrali i u nastavku, Kampaco je sjajno pronalazio rešenja, nova ztrojka za Lazarevića za novi delirijum u Pioniru. Naterali su košarkaši Zvezde, Efesove igrače na greške, a rezultat na kraju meča je bio 94:75.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Željko obradovao navijače, najavljuje jak Partizan i naredne sezone!

Trener Partizana Željko Obradović obratio se medijima posle potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora sa crno-belima. Pričao je i o timu...

POVEZANE OBJAVE